Eğlence

Netflix oyun biriminin yeni yöneticisini Epic Games’ten transfer etti

Netflix oyun

Netflix oyun biriminin başına daha önce Epic Games’te oyun gelişiminden sorumlu yürütücü başkan yardımcısı olarak görev yapan Alain Tascan’ı getirdi. Oyun biriminin eski lideri Mike Verdu ise şirket içinde başka bir göreve kaydırıldı. Verdu, yeni görevinde “oyun yeniliğinin en ileri noktasına” odaklanacak bir ekibi yönetecek.

Tascan, 2018’den bu yana Epic’te üstlendiği önceki görevinde, şirketin yalnızca Fortnite ve Lego Fortnite gibi çeşitli modlarını değil aynı zamanda Rocket League ve Fall Guys gibi diğer canlı hizmet oyunlarını da içeren birinci taraf yapımların gelişiminden de sorumluydu.

Tecrübeli yönetici, Netflix’e katılmasını ise “Netflix’in oyun dünyasının geleceğini yeniden tanımlamak için benzersiz bir konuma sahip olduğuna kesinlikle inanıyorum” sözleriyle değerlendirdi.

Netflix oyun yatırımlarını 2021’den bu yana sürdürüyor

Oyunlar Netflix’in ekonomik anlamda önemli bir parçası hâline gelmese de, şirket 2021’den bu yana yatırımlarınını istikrarlı şekilde sürdürüyor. Netflix son zamanlarda en popüler yapımlarıyla bağlantılı oyunlara odaklanıyor. Örneğin, Emily in Paris’in yeni sezonu 15 Ağustos’ta diziyi baz alan bir oyunla birlikte yayınlanacak. Netflix’in her ay yeni bir oyun çıkarma sözü verdiğini hatırlatmakta da fayda var.

Tascan’ın gelişi, Netflix’in oyun alanında daha iddialı hedeflerini gerçekleştirmek için harekete geçmesini sağlayabilir. Bu hedefler arasında en üst kalite (AAA) oyunlar çıkarmak ve oyunların mobil cihazların yanı sıra TV ekranlarında ve bulutta oynanabilmesi yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER