Eğlence

Netflix, 80’den fazla yeni oyun üstünde çalışıyor

netflix oyun

Netflix geçtiğimiz hafta finans raporunu açıklarken oyun alanındaki gelecek planlarına dair önemli bilgiler de paylaştı. Şirket, hâlihazırda 80 oyunun geliştirme sürecinde olduğunu duyururken, önümüzdeki dönemin stratejisinde kullanıcı etkileşiminin önemli bir rol oynayacağının altı çizildi.

Netflix’in oyun stratejisinin geliştirilmesi için önümüzdeki dönemde veriye dayalı bir strateji benimsenecek. Şirket ilk oyun lansmanlarındaki başarıları ve başarısızlıkları analiz ederek daha güçlü bir katalog oluşturmayı hedefliyor. Bu katalogun merkezinde Netflix’in yapımlarına dayalı oyunlar olacak.

Mevcut hayran kitlesinden yararlanmayı planlayan şirket, gösteriler ve oyunlar arasında daha derin bağlantıları mümkün kılıyor. Netflix’in önemli ilgi gördüğü bir format olan etkileşimli anlatı oyunları da öncelik olmaya devam edecek.

Netflix oyun katalogunu dizilerinin yeni sezonları hakkında ipucu vermek için kullanabilir

Sezonlar arasındaki boşlukları doldurmanın ötesine bakan Netflix, oyunları hayran etkileşimi için güçlü bir araç olarak görüyor. Şirket, daha sonra gelecek sezonlara veya filmlere dahil edilebilecek yeni karakterleri, hikayeleri ve olay örgüsünü tanıtmak için oyunları kullanabileceğinin de sinyalini veriyor. Bu, daha iç içe geçmiş bir deneyim yaratarak hayranların sevdikleri dünyaları daha derinlemesine keşfetmelerine olanak tanıyor. Netflix, bu deneyimleri sunarak kullanıcıların platforma bağlı kalmasını ve genel eğlence deneyimini güçlendirmeyi amaçlıyor.

İLGİLİ HABERLER