Eğlence

Netflix’ten efsane animasyonlara yeniden uyarlama: ‘One Piece’ ve ‘Avatar’

netflix

Çizgi filmleri canlı aksiyon serilerine dönüştürme konusunda cesur adımlar atan Netflix, cumartesi günü gerçekleştirdiği Tudum 2023 etkinliğiyle iki yeni fragmanı hayranlarıyla buluşturdu. Küresel çapta bir fenomen olan ‘One Piece’, tam fragmanıyla ve 31 Ağustos’taki prömiyer öncesiyle dikkat çekerken, Avatar: Son Havabükücü’ için daha kısa bir tanıtım videosu paylaşıldı ve bu dizi 2024’te ekranlarda olacak.

‘One Piece’ fragmanı, manga ve uzun soluklu anime serisine dayanan canlı aksiyon uyarlamasının oyuncularını ve mekanlarını 90 saniye boyunca sergiliyor. Kauçuk gibi esneyebilen, saf ama iyi niyetli baş kahraman Monkey D. Luffy karakterini Iñaki Godoy’un canlandırdığı görülüyor. Diğer Saman Korsanları mürettebat üyeleri Roronoa Zero rolünde Mackenyu, Nami olarak Emily Rudd, Usopp karakterinde Jacob Romero Gibson ve Sanji’yi canlandıran Taz Skylar.

Öte yandan, ‘Avatar: Son Havabükücü’ tanıtım videosunda canlı aksiyon yeniden yapımın oyuncu kadrosu ya da çevrelerinden herhangi bir görüntü bulunmuyor. Bunun yerine, dört ulusun (Su Kabileleri, Toprak Krallığı, Ateş Ulusu ve Hava Dervişleri) sembollerini beliren ve kaybolan bir şekilde görüyoruz. Her biri kendi elementine karşılık gelen ince bir ses ipucu içeriyor. Bu dizi, Aang karakteriyle Gordon Cormier, Katara olarak Kiawentiio, Sokka’yı canlandıran Ian Ousley ve Fire Lord Ozai’yi oynayan Daniel Dae Kim’i izleyicilerle buluşturacak.

Birkaç yıl önce ‘Avatar: Son Havabükücü’ orijinal seri yaratıcıları Michael DiMartino ve Bryan Konietzko’nun projeden ayrıldığını hatırlayabilirsiniz. Bu durum, yeni uyarlamaların kaynak materyale ne kadar sadık kalacağı konusunda sorular oluşturmuştu. Ancak, DiMartino 2020’de “Dizinin yaratıcı yönünü kontrol edemedim ama tepkim nasıl olacağını kontrol edebilirdim. Bu yüzden projeden ayrılmayı seçtim.” demişti. Bununla birlikte, Netflix uyarlamasının “iyi olma potansiyeline” sahip olduğunu belirtmişti. Şimdi sıra, gelecek yıl bu beklentilerin ne kadar karşılanacağını görmekte.

İLGİLİ HABERLER