Otomobil yarışı oyunlarından konuşulurken pek çok kişinin aklına gelen ilk isimlerden birisi “Need for Speed” serisidir. PC’den başlayan yolculuğunu önce oyun konsollarına daha sonrasında ise mobil cihazlara taşıyan Need for Speed, yeni oyunlarıyla hayran kitlesini geniş tutmaya devam ediyor. Bu süreçte mobil cihazlara daha ayrı bir önem gösteren yayıncı Electronic Arts, sadece mobil cihazlara özel olarak hazırladığı ilk Need for Speed oyunu olan “Need for Speed No Limits” ile sokaklardaki macerayı, sürekli olarak yaşamayı mümkün kılıyor.
Need for Speed No Limits’te oyuncular kendi belirledikleri isimlerle oyun dünyasına dahil oluyor. Oyuncuların Need for Speed No Limits’teki rehberliğini ise “patron” veya “akıl hocası” olarak nitelenebilecek Kim üstleniyor. Kim, oyunculara oyunda yapmaları gereken şeyleri ve tamamlamaları gereken görevleri anlatıyor. Gerekli yönlendirmeleri yapıyor.
Need for Speed No Limits’in başlangıcında oyunculara otomobili nasıl kontrol edecekleri anlatılıyor. Bunun için yapılan demo yarışını birinci olarak tamamlamak da ilk görev olarak veriliyor. Yarış birinci olarak bitirildiğinde oyunculara ödül olarak üç adet otomobil taslağı hediye ediliyor. Üç taslağın bir araya gelmesiyle Need for Speed No Limits’te oyunculara verilen ilk otomobil olan Subaru BRZ ortaya çıkıyor. İlerleyen seviyelerde de yeni otomobillerin kilidini açmak için otomobil taslaklarına ulaşmak gerekiyor. Ancak otomobillerin değeri yükseldikçe, toplanması istenen plan sayısı da artıyor.
Otomobil planlarını, otomobilleri güçlendirmekte kullanılan diğer bileşenleri veya oyunda kullanılan altın ya da paraları toplamanın ise çeşitli yolları bulunuyor. Bu yollardan ilki yarışmak. Oyuncular, Kim’in yönlendirmesi sonucunda katıldıkları yarışlarda hedeflenen sonucu aldıkları takdirde o yarışta vadedilen ödül veya ödülleri toplayabiliyor. Buna ek olarak, yarışlarda gösterilen performans, istenilen sonuca ulaşılamasa bile oyunculara deneyim puanı kazandırabiliyor. Bu puanlar seviye yükseltilmesinde kullanılıyor.
Need for Speed No Limits’te yarış ödüllerine ve görevlerine ek olarak, oyunun genelini kapsayan bir görev listesi de bulunuyor. Bu listedeki görevler tamamlandıkça oyunculara başka ödüller de veriliyor.
Otomobil planı, otomobil parçası veya oyun parası kazanmanın bir diğer yolu ise birkaç seviye atlandığında ortaya çıkan “Yükleme Alanı” isimli bölüm. Bu bölümde oyuncular sandıklar içinden sürpriz bileşenler kazanabiliyor.
Otomobillerin çalışması için en önemli şey benzin. Need for Speed No Limits’te oyunculara düzenli olarak benzin ikmali yapılıyor. Ancak benzin ikmali belli bir süre içinde gerçekleştirildiği için benzinin yeterli olmadığı durumlarda beklemek gerekebiliyor. Beklemekten hoşlanmayanlar, oyun parasını harcayarak yakıt ikmalini anında tamamlayabiliyor. Oyuncular seviye atladığında da depolarına otomatik olarak benzin dolduruluyor.
Need for Speed No Limits’te yarış formatlarının oldukça çeşitli olması, oyuncuların ilgisini canlı tutma konsunda önemli bir işlev görecektir. Yarışlarda verilen görevlerin çeşitliliği, oyunculara farklı keşifler gerçekleştirme imkanı veriyor. Otomobil kontrolü biraz kolay olsa da, bunun oyuncuları Need for Speed No Limits’e daha çabuk bağladığını söylemek yanlış olmayacaktır. Kapsamlı ve çeşitli senaryosu, etkileyici grafikleri ve kalabalık garajıyla Need for Speed No Limits, yarış oyunlarını sevenlerin oldukça keyifli zaman geçirmesini sağlayacaktır.
Need for Speed No Limits’i iTunes App Store ve Google Play Store üzerinden indirebilirsiniz.