Teknoloji

MSI, Claw serisini genişletiyor: Lunar Lake destekli yeni cihazlar ve gelecek planları

msi claw 8

MSI, taşınabilir oyun konsolları pazarında rekabeti artırmaya hazırlanıyor. Şirket, geçtiğimiz günlerde duyurduğu MSI Claw modeline ek olarak, bu sonbaharda piyasaya sürülecek olan iki yeni cihazı da duyurdu. Ayrıca önümüzdeki ocak ayında, CES 2025’te yeni bir modelin de tanıtılabileceği belirtiliyor. Bu yeni cihazlar, Intel’in daha verimli Lunar Lake çiplerini kullanarak önemli performans ve pil ömrü iyileştirmeleri sunacak.

Computex’te tanıtılan 8 inçlik MSI Claw 8 AI Plus modelinin yanı sıra, MSI aynı anda 7 inçlik bir versiyonun da piyasaya sürüleceğini duyurdu. MSI Claw ürün yönetim direktörü Clifford Chun, PCWorld ile yaptığı röportajda bu yeni cihazların Intel’in daha verimli Lunar Lake çipleriyle donatılacağını ve bu sonbaharda piyasaya çıkacaklarını açıkladı.

Lunar Lake çipleri, mevcut Meteor Lake çiplerine göre %50’ye kadar daha fazla GPU performansı sunarken, aynı performans için önemli ölçüde daha az güç tüketiyor. İlk yapılan testlerden biri, Lunar Lake çiplerinin 10 watt daha az güç tükettiğini gösterdi, bu da pil ömründe belirgin bir artış anlamına gelebilir. Claw 8 modeli, 80 watt-saat kapasiteli daha büyük bir pil paketine sahip olacak ve bu da orijinal modelin 53 watt-saat kapasiteli pili ile karşılaştırıldığında önemli bir iyileştirme sunuyor.

ABD’deki her Claw 8 modeli, bu 80 watt-saatlik pil paketi ile gelecek. Ancak, Chun’a göre bu özellik diğer bölgelerde opsiyonel olacak.

Her iki yeni model de revize edilmiş tamponlar, daha hassas Hall efekt joystickleri, iki Thunderbolt 4 portu ve daha kolay değiştirilebilen SSD’ler ile gelecek. SSD’ler hala küçük M.2 2230 tipinde olacak, ancak fanın altından çıkarılmış durumda olacak. Ayrıca, Chun bu sefer daha iyi Intel sürücüleriyle birlikte gönderileceklerini belirtti. Yeni 7 inçlik modelin de aynı 80Wh bataryaya sahip olup olmayacağı henüz netlik kazanmadı.

MSI’ın gelecek planları

MSI, taşınabilir oyun konsolları pazarına tamamen bağlı olduğunu ve Claw 2, Claw 3 ve Claw 4 modellerinin de planlandığını duyurdu. Chun, MSI’ın önümüzdeki iki yıl boyunca yeni form faktörleri, yeni fikirler ve belki de yeni CPU’lar üzerinde çalışmaya devam edeceğini belirtti. Ancak, AMD’ye geçiş konusunda henüz bir plan olmadığını, ancak belki Claw 3 veya Claw 4 modellerinde AMD çiplerinin de düşünülebileceğini ekledi.

MSI’ın gelecekteki taşınabilir oyun cihazlarının boyutlarının benzer veya daha büyük olabileceği belirtiliyor. Chun, beş inçlik cihazların çok küçük, on inçlik cihazların ise çok ağır olduğunu belirterek, altı inçlik bir modelin mümkün olabileceğini söyledi. Chun ayrıca, “Altı inç, yedi inç – aradaki farkı gerçekten hissedemezsiniz” dedi.

Chun, orijinal Claw modelinin zayıf performansının MSI için bir sürpriz olduğunu belirtti. “Lansmanda yedinci modelin mükemmel olduğunu düşündük,” diyen Chun, MSI’ın kullanıcı geri bildirimlerini dinlediğini ve hızla düzeltmeler yapmak istediklerini söyledi.

MSI el konsollarına olan inancını sürdürüyor ve kullanıcı geri bildirimlerine dayanarak sürekli olarak cihazlarını geliştirmeye devam ediyor. Bu, orijinal Claw sahipleri için pek teselli olmasa da, gelecekte rekabetçi bir pazarda daha iyi cihazlar anlamına gelebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER