Motorola, Signature 27’nin tanıtımını 5 Kasım’da yapacağını doğruladı. Şirketin tarih paylaşımı, daha önce kasım ayı için işaret edilen etkinliği kesin bir güne taşıyor. Avrupa fiyat kayıtlarında da görülen Signature 27, Motorola’nın üst düzey telefon ailesindeki yeni modeli olacak.
Telefon daha önce Snapdragon Summit kapsamında gösterilmişti. Bu nedenle 5 Kasım etkinliği tamamen bilinmeyen bir ürünün ilk işareti değil. Buna karşılık daha önce gösterilen donanım ile satışa çıkacak bütün yapılandırmaların ayrıntıları aynı kapsamı taşımıyor. Etkinlik, cihazın ürün ve satış bilgilerinin tamamlanacağı aşama olarak öne çıkıyor. Şimdiye kadar paylaşılan bilgilerde Snapdragon 8 Elite Extreme Gen 6 işlemci bulunuyor. Bu yonga, telefonun amiral gemisi sınıfındaki konumunu belirliyor. Ancak işlemci adından hareketle uzun oyun oturumlarındaki performansın veya pil süresinin nasıl olacağını söylemek mümkün değil. Telefonun kendi soğutma ve güç yönetimi de bu sonuçlarda etkili olacak.
Motorola’nın Arctic Mesh adını verdiği soğutma düzeninde daha büyük buhar odası kullanılıyor. Önceki modele göre yüzde 40 büyüme bilgisi paylaşılıyor. Buradaki oran, doğrudan yüzde 40 daha yüksek performans anlamına gelmiyor. Isıyı dağıtan alanın boyutunu anlatıyor. Özellikle uzun süreli yüklerde tasarımın etkisi gerçek kullanım ölçümleriyle görülebilecek.
Kamera tarafında 50 megapiksellik Sony Lytia 910 ana sensör ve optik görüntü sabitleme öne çıkıyor. Buna 200 megapiksellik periskop kamera eşlik ediyor. Yüksek çözünürlüklü telefoto kamera, yakınlaştırma ve kırpma için geniş bir veri alanı sunmayı amaçlıyor. Buna karşın bütün odak uzaklıklarında aynı görüntü kalitesinin elde edileceği yönünde bağımsız test sonucu bulunmuyor.
Ses tarafında B&O iş birliği, yazılımda ise Android 17 ve yedi yıllık işletim sistemi desteği belirtiliyor. Uzun destek süresi, telefonu birkaç yıl kullanmayı planlayanlar açısından önemli bir başlık. Bunun yanında güncellemenin hangi tarihte hangi ülkeye geleceği ayrı bir dağıtım konusu olmaya devam edecek.
Öte yandan Avrupa’daki fiyat kayıtlarını Türkiye satış fiyatıyla karıştırmamak gerekiyor. Vergiler, depolama seçeneği ve yerel ürün planı açıklanmadan doğrudan TL karşılığı üretmek sağlıklı değil. Motorola’nın 5 Kasım etkinliğinde hangi pazarlara ilişkin bilgi vereceği henüz netleşmiş değil. Şimdilik kesinleşen takvim, Signature 27’nin önümüzdeki hafta tanıtılacağı.
Günün Öne Çıkan Fırsatları







