Teknoloji

2024 model Motorola Razr+ daha iyi kamera ve daha güçlü yapay zeka özellikleriyle gelecek

motorola razr plus (2024) razr+

2024 model Motorola Razr+ önümüzdeki hafta resmen gözler önüne çıkacak. Tanıtıma doğru geri sayım sürerken; yeni bir sızıntı, katlanabilir telefona dair önemli detayları gözler önüne seriyor. Kamera sistemini telefoto lens ile iyileştirecek olan Motorola, suya dayanıklılığı da kuvvetlendirecek. Yapay zeka özellikleri de katlanabilir telefonda mevcut olacak.

Daha önceki sızıntılar, Razr+’taki değişiklikler konusunda net bir fikir edinmeye yardımcı olmamıştı. Yeni Razr’da kapak ekranını büyütmeye hazırlanan Motorola’nın Razr+’ta ise özellikleri iyileştirmeyi planladığı belirtilmişti. İnternete sızan ve gerçekçi görünen bir video, bazı ilginç unsurlar barındırıyor.

MysteryLupin rumuzlu X kullanıcısı tarafından paylaşılan videoda ilk olarak kapak ekranı gösteriliyor. Kapak ekranının çerçevesi küçültülse de, çok büyük bir farkın olmadığı anlaşılıyor.

B

Videoda suya dayanıklılığın artırıldığı da belirtiliyor ve suyun altında da telefonun çalışmaya devam edeceği belirtiliyor. Videonun altındaki açıklama, iyileştirmeler açısından karışık bir durum olan IPX8 direncinden bahsediyor. Önceki model IP52 toza ve suya dayanıklılık sertifikasına sahipti. Bu da sıçramaların sorun olmadığı, ancak tamamen suya batmanın sorun olabileceği anlamına geliyor. Göze çarpan şey ise toza karşı dayanıklılık oluyor. Toza dayanıklılık pek çok katlanabilir modelde bulunmuyor; örneğin Samsung yalnızca suya dayanıklılık sunuyor. IPX8, Samsung’un katlanabilir ekranlarıyla eşleşiyor ancak bunun sonucunda tozun sorun yaratıp yaratmayacağı belli değil.

Videoda sıra daha sonra kameraya geliyor. Donanım düzeyinde kameralardan birinin telefoto yakınlaştırma sunacağı ortaya çıkıyor. Önceki Razr+, günümüzde çoğu çift kameralı cihazın tercih ettiği gibi, ultra geniş kameranın yanı sıra standart bir kameraya da sahipti. Katlanabilir kapaklı telefonlarda telefoto kameralar oldukça nadir görülüyor. Dolayısıyla bunun yeni Motorola Razr+ için hoş bir eklenti olduğu söylenebilir.

Motorola Razr+ yapay zeka destekli kamerayla gelecek

Videoda yapay zekadan da bahsediliyor. Görünüşe göre kamera “AI destekli” ve cihazda “Moto AI” bulunuyor. Motorola daha önce bazı uluslararası yayınlarına yapay zeka özelliklerini getirmişti. Şirket şimdi ABD’yi de kapsama alanına alıyor.

Motorola’nın yeni katlanabilir telefonları önümüzdeki hafta resmiyet kazanacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER