Manşetler

Motorola’dan iki yeni telefon: Moto G Stylus ve Moto G Power

moto g stylus moto g power

Motorola’nın Moto G serisi telefonları genellikle ilgi gören özellikleri uygun fiyattan sunmasıyla bilinir. Son üç yıldır gördüğümüz Moto G5, Moto G6 ve Moto G7 telefonları da yurt dışında epey ilgi görmüştü. Bu yıl Motorola’nın Moto G Stylus ve Moto G Power modelleriyle seçenekleri daha da artırdığını görüyoruz.

Hafta sonuna girmeden hemen önce tanıtılan bu telefonlar Motorola Razr kadar radikal değişikliklere sahip olan cihazlar değil. Daha klasik tasarımlara sahip olan bu telefonların her ikisi de 6.4 inç Full HD ekranlara sahip. Çentik yerine ekranda selfie kamerası için açılmış delik mevcut. Bu açıdan Samsung’un son zamanlarda çıkardığı telefonlarda gördüğümüze benzer bir durum söz konusu.

İçerideki bileşenlere baktığımızda, Snapdragon 665 işlemci, 4 GB RAM her iki telefonda da ortak. Aynı zamanda Android 10 ile çalışan bu telefonlarda Motorola’nın çeşitli özelleştirmeleri de mevcut. Aynı zamanda daha iyi mobil oyun deneyimi için performansı artıran ve dikkat dağıtan unsurları gideren Moto Gametime oyun modu da mevcut.

https://www.youtube.com/watch?v=h5owQFJurZ4

Arkada parmak izi okuyucusunu her iki telefonda görüyoruz. Önde ise 16 megapiksel selfie kamera, altta da kulaklık jakı bulunuyor. Yeni telefonlarda daha önceki G serisi telefonların geleneksel adlandırmasını görmüyoruz. Ancak bu telefonların geçen ekim ayında çıkan Moto G8 Plus ve Moto G8 Play arasındaki boşluğu doldurduğunu söyleyebiliriz.

Moto G Stylus ekran kalemiyle geliyor

Bu iki telefon arasındaki en büyük fark ise Moto G Stylus’un bir ekran kalemiyle geliyor olması. Moto G Power’da kalem bulunmuyor. Ekran kalemi telefonun sağ alt köşesindeki yuvasında duruyor.

Galaxy Note 10’daki S Pen’in aksine, Moto kalemi cihazla Bluetooth bağlantısı kurmuyor ve etkileşim daha çok kalemi ekrana dokundurarak gerçekleşiyor. Ekran kalemi yerinden çıkarıldığında Notlar uygulaması, telefonun kilidi açılmasa bile çalışıyor. Ya da çeşitli kestirmeleri içeren ekran kalemi menüsü de açılabilir.

Basit bir görünüme ve düzene sahip olan Notlar uygulamasında çizim yapma, not alma gibi işler yerine getirilebiliyor. Motorola’nın Cinemagraph adını taşıyan bir özelliği de telefonlarda mevcut. Bu modda çekilen videonun seçilen bölümleri sabit tutulabiliyor. Böylelikle Instagram’da görülen bu tarz videoları kolaylıkla oluşturmak mümkün olacaktır.

Kapasitif ekran kalemi telefonun kullanıcı arayüzünde gezinme, ekran görüntüleri alma ve fotoğrafları düzenleme için de kullanmak mümkün.

Moto G Stylus’un arkasında üç tane kamera var. 48 megapiksel ana kamera, dört adet pikseli birleştirerek 12 megapiksel fotoğraflar üretiyor. Böylelikle keskinlik ve parlaklık artırılıyor. Aynı zamanda 16 megapiksel ultra geniş açılı aksiyon kamerası ve süjeye 2 santimetreye kadar yakınlaşarak çekim yapmaya olanak sağlayan dahili makro kamera da arkada mevcut.

G Stylus 128 GB dahili hafıza ve 4000 mAh kapasiteli pile sahip. Motorola bu pilin tek bir şarj ile iki güne varan bir çalışma süresini yakalayabileceğini belirtiyor.

Daha yüksek pil kapasitesi için Moto G Power

Moto G Stylus’un sunduğundan daha uzun pil ömrü isteyenler için Moto G Power modeli bulunuyor. 5000 mAh kapasiteli pil, Motorola’nın iddiasına göre tek bir şarjla üç güne varan bir çalışma imkanı sunuyor.

Moto G Power’da 64 GB dahili hafıza ve üç arka kamera var. 16 megapiksel ana kamera, 8 megapiksel ultra geniş açılı kamera ve dahili makro kamera da var.

Her iki telefon da ilkbaharda yurt dışında satışa çıkacak.