Eğlence

Monument Valley 3, serinin sınırlarını bir yelkenliyle aşıyor

monument valley 3

Netflix‘in Geeked Week etkinliği sırasında Monument Valley 3 hakkında daha fazla bilgi paylaşıldı. Geliştirici Ustwo Games, uzun zamandır beklenen devam oyununun hem oynanış, hem de sanat tarzı ve hikâye açısından seleflerine birçok yenilik eklediğini belirtiyor.

Monument Valley 3’teki en büyük değişikliklerden biri, oyuna yelken açma mekaniğinin eklenmesi. Artık oyuncular, yelkenliyi neredeyse her yöne hareket ettirebilecek ve bu sayede oyun, “geometrik alanlarla sınırlı kalmıyor” diyor oyun yönetmeni Jennifer Estaris. Estaris, oyunun yeni kahramanı Noor’un farklı düzlemlere geçişini sağlayan katlanan küplerle birlikte, Monument Valley 3’ün büyük ölçüde “bildiklerimizi yeniden yapılandırma” üzerine kurulu olduğunu vurguluyor.

Bu değişiklikler, MC Escher tarzı mimari yapılar arasında oyunculara yeni bulmacalar ve görseller sunarak, imkansız gibi görünen alanlarda gezinmelerini sağlıyor. Bununla uyumlu olarak Ustwo, oyun sanatı stilini daha yumuşak ve soyut şekillerle evrimleştiriyor. Özellikle nehirlerde yol alacak olmanız, bu yeni tasarımları anlamlı kılıyor. Sonuç olarak oyun, tanıdık bir hissiyat verse de hafif puslu bir anı gibi görünmesini sağlıyor. Ayrıca, 18 kişilik bir orkestradan oluşan müzikler, oyuncuların duygusal anlar yaşamasına da katkı sunuyor.

İlk oyun bağışlama, ikinci oyun ise büyüme temalarına odaklanırken, Monument Valley 3’ün odağında umut, birliktelik ve dayanıklılık temaları yer alıyor. Noor, dünyadaki ışık tamamen sönmeden önce yeni bir güç kaynağı bulma görevi verilen bir deniz feneri çırak olarak karşımıza çıkıyor. Ustwo’nun pazarlama yöneticisi Jamie Wotton, bu oyunun şimdiye kadar bir Monument Valley oyununda işlenen “en iddialı hikâye” olduğunu belirtiyor.

Tüm Monument Valley oyunları, kendi içinde bağımsız hikâyelere sahip. Bu nedenle, önceki iki oyunu oynamadan doğrudan Monument Valley 3’e geçebilirsiniz. Ancak, önceki oyunları gözden geçirmek için hâlâ zaman var. Ayrıca, bir Netflix aboneliğiniz varsa, bu klasik mobil oyunlar için ekstra bir ödeme yapmanız gerekmeyecek. Şirketin oyunlarında reklam veya uygulama içi satın alım bulunmuyor.

Monument Valley 3, 10 Aralık’ta yayınlanacak

Monument Valley bugün itibarıyla Netflix aboneleri için iOS ve Android cihazlarda erişilebilir durumda. Devam oyunu ise 29 Ekim’de platforma gelecek. Monument Valley 3 ise 10 Aralık’ta Netflix’e özel olarak mobil cihazlar için çıkış yapacak.