Teknoloji

Microsoft yöneticileri Bill Gates’i şirket içi yakınlaşması konusunda uyarmış

bill gates microsoft

Bill Gates, bir şirket çalışanıyla ilişkisi olduğu iddiasının soruşturulmaya başlamasının ardından 2020’nin mart ayında Microsoft yönetim kurulundan ayrılmıştı. Gates’in bu ayrılıktan neredeyse 12 yıl önce bir kadın çalışanla birbirlerine “uygunsuz e-postalar” gönderdikleri için iki üst düzey yönetici tarafından uyarıldığı ortaya çıktı.

The Wall Street Journal’ın haberine göre, Gates hâlâ Microsoft’un yönetim kurulu başkanlığını yaparken bir kadın çalışana “cilveli” e-postalar gönderdi ve bir teklifte bulundu. Gates’in o dönemde evli olduğunu da belirtmek gerekiyor. İki yöneticinin yüzleşmesinin ardından Gates’in e-posta alışverişini inkar etmediği ve etkileşimi kesme sözü verdiği söyleniyor. Bu yöneticilerin şirketin yönetim kurulunu da konudan haberdar ettiği, ancak kurulun Gates ve kadın çalışan arasında fiziksel bir etkileşim olmadığı için aksiyon almadığı belirtildi.

Microsoft tarafından The Verge sitesine gönderilen açıklamada, The Wall Street Journal’ın haberi doğrulandı. Ancak daha fazla bilgi verilmedi. Şirketin sözcüsü Frank Shaw ise The Wall Street Journal’a yaptığı açıklamada, 2007’de yaşanan olaydan şirket yönetiminin 2008’de haberdar olduğunu belirtti. Shaw, Gates’le yakınlaşan kadının konuyla ilgili bir şikayette bulunmadığının da altını çizdi. E-postaları “cilveli” olarak tanımlayan Shaw, mesajların “aleni bir cinsellik” içermediğini de dile getirdi.

Gates cephesi ise Microsoft’un aksine iddiaları yalanladı. Gates’in sözcüsü tarafından The Verge sitesine gönderilen açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Bu iddialar tamamen yalan. Doğrudan bilgisi olmayan kaynaklar bazı dedikoduları geri dönüştürüp yeniden gündeme getiriyor ve bazı durumlarda bu bariz çıkar çatışmaları yaratıyor.”

2019’da bazı Microsoft yönetim kurulu üyeleri, Gates’in bir çalışanla ilişkisi olduğu iddiası soruşturulurken kuruldan ayrılmasını istemişti. Gates 2020’nin mart ayında soruşturma tamamlanmadan yönetim kurulundan istifa etmişti. Soruşturmanın tarafı olan kadın çalışanın kurula bir mektup yazarak uzun yıllar boyunca Gates’le ilişkide olduğunu itiraf ettiği söylenmişti. Bill Gates, geçtiğimiz ağustos ayında 27 yıllık eşi Melinda Gates’ten boşanmıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER