EğlenceManşetler

Xbox Games Showcase 2023’ten en büyük duyurular ve Starfield detayları

microsoft xbox games showcase 2023

Microsoft, Xbox oyunları için yıllık yaz vitrini gösterisini tamamladı. Gerçekten de büyük bir etkinlik oldu. Microsoft, Xbox’a gelecek yeni başlıklar hakkında tonlarca bilgi paylaşmakla kalmadı, ayrıca Bethesda’nın uzun zamandır beklenen bilim kurgu RPG’si Starfield hakkında da uzun bir bakış sundu. İşte gösteriden çıkan en büyük duyurular.

Starfield’den Heyecan Verici Ayrıntılar

Pazar günkü etkinlikte Starfield hakkında birçok yeni bilgi edindik. Öncelikle, yıldızlar arasında büyük maceralar vaat eden ve oyunun nasıl oynanacağına dair bazı görüntülerin bulunduğu heyecan verici yeni bir fragmanla karşılaştık. Ardından, 45 dakikalık Starfield Direct sırasında, geliştirme ekibi karakter oluşturma, gemi inşa etme, yol arkadaşları, uzay keşfi ve daha fazlası gibi konular hakkında detaylara indi. Oyun 6 Eylül’de çıkıyor ve Starfield temalı aksesuarlar isterseniz, yeni özel denetleyici ve kulaklığı veya oyunun koleksiyoner sürümüyle özel bir saat alabilirsiniz.

Fable için alışılmadık bir yeni fragmanla karşılaştık. Microsoft, Fable serisinin en yeni oyunu hakkında nihayet daha fazla bilgi verdi. Fragman oldukça alışılmadık bir havadaydı, bu da seriyi tuhaflığı için seven hayranlar için bir rahatlama olmalı. Kısa bir süreliğine de olsa biraz aksiyon gördük, bir kahraman, saldırmaya çalışan bir devden güvende kalmaya çalışıyordu. Fragman, ne zaman çıkacağına dair herhangi bir bilgi içermiyordu.

Ubisoft’tan yeni bir Star Wars oyunu olan Star Wars: Outlaws için sinematik bir fragmanla karşılaştık. Fragmandaki ana karakterin bir Jedi olmadığı görülüyor – bir gemiyi pilotluk edip bir blaster kullandılar, ancak bir ışın kılıcı kullanmadılar – ama yine de Star Wars evrenine heyecan verici bir gezi gibi görünüyor. Oyun 2024’te çıkması planlanıyor ve Ubisoft, Pazartesi günü Ubisoft Forward etkinliği sırasında oyun içi görüntüleri paylaşacak.

Cyberpunk 2077’nin yeni genişlemesi Phantom Liberty’nin 26 Eylül’de çıkması planlanıyor. Idris Elba’nın başrolde olduğu yeni bir fragmanla karşılaştık.

1TB depolama alanına sahip bir siyah Xbox Series S yolda. Beyaz Xbox Series S’i sevmediyseniz, 1 Eylül’den itibaren oyunlarınızı 1TB depolama alanına sahip bir siyah versiyonda oynayabilirsiniz. Tabii ki, 349 dolarlık biraz daha pahalı bir fiyatla, ancak o harika renge bakın!

Microsoft, Senua’s Saga: Hellblade II için yeni bir fragman sundu ve görüntüler gerçekten etkileyici. Ve etkileyici bir şekilde, bu görüntüler bir Xbox Series X’te yakalandı. Oyunun 2024’te çıkması planlanıyor.

Microsoft Flight Simulator 2024‘ü açıkladı ve sıcak hava balonu gezileri ve hava yangınıyla mücadele gibi yeni şeyler yapmakla dolu görünüyor. 2024’te çıkması planlanıyor. Ayrıca, Flight Simulator’ün şimdiki versiyonuna Kasım’da Dune odaklı bir genişleme gelecek.

Birinci tekil şahıs RPG oyunu Avowed için bir oyun içi fragman paylaşıldı. Fragman ayrıca bir çıkış zaman aralığı olarak 2024 yılını işaret ediyor.

Microsoft’un hit yarış simülasyonu serisinin bir sonraki oyunu Forza Motorsport, 10 Ekim’de çıkacak. Çıkış tarihinin yanı sıra, Microsoft oyun için yeni bir fragman da paylaştı. Xbox ve PC’ye geliyor.

Clockwork Revolution, inXile Entertainment’dan yeni bir steampunk RPG. Çıkış tarihi yok, ama vahşi, zamanı bükme macerası olabilir.

Xbox için iki yeni Persona oyunu yolda. Persona 3 Reload, Persona 3’ün 2024’ün başlarında çıkacak bir yeniden yapımı. Öte yandan, Persona 5 Tactica, Persona 5 evreninde geçen ve 17 Kasım’da çıkacak bir taktik odaklı oyun.

Like a Dragon: Infinite Wealth, Like a Dragon serisindeki bir sonraki oyun. Yakuza’dan Ichiban’ın yeni bir oyununda hazırlanın. Oyunun tanıtım fragmanı oldukça sıra dışıydı.

Overwatch 2‘nin hikaye görevleri 10 Ağustos’ta başlayacak. Overwatch 2’nin hikaye modu gerçekleşmese de, hikaye içeriği olacak ve 10 Ağustos’ta başlayacak. Gösterideki fragmanda, Blizzard 10 Ağustos’ta kullanılabilir olacak yeni bir kahramanı da göz kırpıyor.