Eğlence

Microsoft, Xbox ekibinden 650 çalışanı daha işten çıkardı

microsoft xbox mobil oyun

Microsoft, Xbox departmanında 650 çalışanını işten çıkardığını açıkladı. Bu yeni işten çıkarmalar, Microsoft’un Activision Blizzard ve Xbox ekiplerinden 1900 kişiyi işten çıkarmasından ve Arkane Austin gibi bazı oyun stüdyolarının kapatılmasının ardından geldi.

Xbox Başkanı Phil Spencer, çalışanlara gönderdiği bir iç yazışmada bu işten çıkarmaları duyurdu. The Verge tarafından elde edilen bu mesajda Spencer, işten çıkarmaların Activision Blizzard anlaşmasıyla ilgili olduğunu vurguladı.

“Satın alma sonrası ekip yapımızı uyumlu hale getirme ve işimizi yönetme çerçevesinde, Microsoft Gaming’de ağırlıklı olarak kurumsal ve destekleyici işlevlerde yer alan yaklaşık 650 pozisyonu kaldırma kararı aldık. Bu adım, işimizi uzun vadeli başarı için organize etmemize yardımcı olacak,” dedi Spencer.

Microsoft, Activision Blizzard’ı 68,7 milyar dolara satın alma sürecini Ekim ayında tamamladı. Bu süreç, İngiltere ve ABD’deki düzenleyici kurumlarla yaşanan zorlu mücadelelerin ardından sonuçlanmıştı. İşte Phil Spencer’ın çalışanlara gönderdiği tam mesaj:

“Geçtiğimiz yıl boyunca, yeni ekiplerimizi en iyi şekilde karşılamak ve onların en verimli çalışmasını sağlamak için çaba sarf ettik. Satın alma sonrası ekip yapımızı uyumlu hale getirme ve işimizi yönetme çerçevesinde, Microsoft Gaming’deki ağırlıklı olarak kurumsal ve destekleyici işlevlerde yer alan yaklaşık 650 pozisyonu kaldırma kararı aldık. Bu adım, işimizi uzun vadeli başarı için organize etmemize yardımcı olacak.

Bu haberin ne kadar zorlayıcı olduğunu biliyorum. Bu süreçten etkilenen çalışma arkadaşlarımızın katkıları için minnettarız. ABD’de bu çalışanlarımıza işten ayrılma paketleri, kıdem tazminatları, genişletilmiş sağlık hizmetleri ve geçişlerine yardımcı olacak iş bulma hizmetleri sunuyoruz. ABD dışındaki çalışanlarımıza sunulan destek paketleri ise bulundukları bölgelere göre farklılık gösterecek.

Bu değişikliklerle, kurumsal ve destekleyici ekiplerimiz gelecekteki sürdürülebilir büyümeye daha uygun hale getirilecek ve stüdyo ekiplerimizi ve iş birimlerimizi ihtiyaçlarına göre ölçeklenebilen programlar ve kaynaklarla daha iyi destekleyebileceğiz. Ayrı olarak, işin yönetimi kapsamında diğer ekiplerde de bazı öncelik değişimlerine uyum sağlanması ve oyunların yaşam döngüsü ile performanslarının yönetilmesi nedeniyle etkiler yaşanacak. Bugün yapılan bu düzenlemeler kapsamında herhangi bir oyun, cihaz veya deneyim iptal edilmeyecek ve hiçbir stüdyo kapatılmayacak.

Ekip olarak tarihimizde büyük başarılar elde ettik, ancak zorlu günler de yaşadık. Bugün, bu zorlu günlerden biri. Bu tür değişiklikler geçirmek zor olabilir, ancak en zorlu anlarda bile bu ekip bir araya gelip birbirine destek göstermeyi başardı. Oyuncularımıza hizmet etmeye devam ederken, bu değişimlere hep birlikte göğüs germeye devam edeceğiz. Bu süreçteki desteğiniz ve birbirinize olan saygınız için teşekkür ederim.”

Microsoft Xbox biriminde neden işten çıkarma gerçekleştirdi?

Microsoft’un Activision Blizzard’ı satın almasının ardından yaşanan bu işten çıkarmalar, şirketin uzun vadeli büyüme stratejisi doğrultusunda yapıldığı ifade ediliyor. Phil Spencer, işten çıkarılan çalışanlara gösterilen destek için memnuniyetini dile getirirken, bu kararın şirketin daha sürdürülebilir bir yapıya kavuşması adına önemli olduğunu belirtti. Ayrıca, bu süreçte herhangi bir oyun ya da stüdyonun iptal edilmeyeceği ya da kapatılmayacağı da vurgulandı.