ManşetlerTeknoloji

Microsoft Türkiye’den bugün dünya genelinde yaşanan sistem arızası ile ilgili açıklama geldi

microsoft build

Bugün dünya genelinde Windows işletim sistemi kullanan cihazlarda geniş çaplı etkiye neden olan sorunla ilgili olarak Microsoft Türkiye’den resmi açıklama geldi. Teknoblog’a da gönderilen açıklamada Microsoft, yaşanan aksaklıktan haberdar olduğunu ve müşterilerine ve iş ortaklarına gerekli desteği sağladığını aıkladı.

Microsoft, açıklamasında soruna neden olduğu iddia edilen CrowdStrike’dan bizzat bahsetmiyor, yalnızca üçüncü parti bir yazılım platformunun güncellenmesinden kaynaklı bir sorunun yaşandığını belirtiyor. Microsoft, bahsi geçen üçüncü parti yazılım platformunun geliştirici ekibinin sorunun en kısa sürede çözülmesi amacıyla yoğun bir çalışma başlattığını ve geliştiricilerin, kullanıcıların ve kurumların yaşadığı mağduriyeti gidermek adına 7/24 mesai yaptığını dile getirdi. Sorunun kesin nedeni tespit edilmeye çalışılmakta ve gerekli düzeltme işlemleri gerçekleştirilmektedir.

İşte Microsoft Türkiye’den konuyla ilgili olarak yapılan resmi açıklamanın tam metni:

Üçüncü parti bir yazılım platformunun güncellemesinden kaynaklanan sorun, Windows işletim sistemi kullanan cihazları etkilemiştir. Söz konusu üçüncü parti yazılım platformu sorunun en hızlı şekilde çözülmesi için çalışmalarını sürdürürken, bizim de Microsoft olarak müşterilerimize ve iş ortaklarımıza gerekli desteği verdiğimizi belirtmek isteriz. USOM (Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi) tarafından yapılan açıklama, yaşanan aksaklığın siber saldırı kaynaklı olmadığını göstermektedir.

İLGİLİ HABERLER