Microsoft Teams, toplantılarda katılımcıların istedikleri dilde konuşmalarını veya dinlemelerini sağlayacak yeni bir çeviri özelliğini tanıttı. Bu yenilik, gerçek zamanlı yapay zeka destekli konuşma-çevrimiçi-konuşma teknolojisi kullanarak, konuşmacının sesini başka bir dilde simüle edebiliyor.
2025’in başlarında bir önizleme sürümü sunulacak olan bu özellik, başlangıçta dokuz dili destekleyecek ve kullanıcıların kişisel ses tonlarını farklı bir dilde taklit edebilecek.
Bu çeviri özelliği, Microsoft Teams’e eklenen bir dizi yapay zeka odaklı güncellemenin bir parçası. Örneğin, toplantı transkripsiyonları yakında çok dilli toplantıları destekleyecek ve 31 farklı dilde çeviri yapılabilecek. Bu özellik, toplantı notlarının herkes için erişilebilir ve anlaşılır olmasını sağlayacak.
Ayrıca 2025’in başlarında Microsoft, PowerPoint veya web’den ekran paylaşımı yapılan görsel içerikleri anlamak ve özetlemek için bir önizleme özelliği sunmayı planlıyor. Bu, alışılmış transkript ve sohbet özetlerinin yanı sıra görsellerin detaylarını da içerecek. Teams içerisindeki Copilot aracı, sohbet arayüzünde paylaşılan dosyaların hızlı bir özetini yapabilecek, böylece kullanıcıların dosyayı tamamen açmasına gerek kalmayacak.
Microsoft Teams görüşmelerinde görüntü kalitesi artacak
Microsoft, “Teams Super Resolution” adlı yeni bir özellik sayesinde, video görüşmelerinin kalitesini artırmayı hedefliyor. Copilot Plus PC’ler, yerel NPU (Sinir İşleme Ünitesi) çipini kullanarak zayıf internet bağlantılarında dahi görüntülerin kalitesini iyileştirebilecek. Bu özellikle, görüşme sırasında meslektaşlarınızın görüntüsü daha net bir şekilde ekrana yansıyabilecek.
2024 yılının ocak ayında, Windows uygulama geliştiricileri, bulanık görselleri iyileştirmek için benzer görüntü çözünürlüğü artırma API’lerini kullanmaya başlayabilecek. Buna ek olarak, Copilot Runtime güncellemeleriyle görüntü segmentasyonu, obje silme ve görüntü açıklama gibi yeni özellikler de sunulacak.
Microsoft Teams, bu yeniliklerle hem dil engellerini aşmayı hem de toplantı deneyimini daha erişilebilir ve verimli hale getirmeyi hedefliyor. Özellikle küresel ekiplerle çalışan kullanıcılar için bu özelliklerin iş akışını önemli ölçüde kolaylaştırması bekleniyor.