Microsoft Teams kurumsal iletişim ve ortak çalışma platformunu kullananlar, artık görüşmeler sırasında Asana’nın da aralarında bulunduğu bazı yeni uygulamalardan yararlanabilecek.
Teams görüşmeleri sadece sohbet ve kanal iletişimleriyle sınırlıydı. Ancak artık görüşmelere 20 uygulamayı entegre etmek mümkün olacak. Örneğin, bir Teams görüşmesi sırasında Asana’da oluşturulmuş bir proje üzerinde tartışılabilecek ve düzenleme yapılabilecek.
Microsoft’tan yapılan açıklamaya göre, yeni uygulamalarla birlikte Teams App Store’daki uygulamaların sayısı 700’ü geçti.
Microsoft’un Power Platform adını taşıyan aracına da artık Teams üzerinden erişilebilecek. Power Platform’da kullanıcılara uygulama, sohbet botları ve iş akışları geliştirebilecekleri düşük kodlu araçlar sunuluyor. Teams’e yerleştirilecek Power Apps uygulaması, bir tür stüdyo işlevi görecek.
Teams’e eklenecek Power Automate uygulaması ise iş akışları tasarlamayı sağlayacak. Buna ek olarak, kullanıcıların şablonlar oluşturarak rutin işleri otomatik biçimde halletmesi kolaylaşacak. Power Virtual Agents ve Dataverse uygulamaları da Teams kullanıcılarıyla buluşacak.
Microsoft Teams hâlihazırda her gün 115 milyon kişi tarafından kullanılıyor. Bu sayı altı ay öncesine kıyasla iki kat fazla. Yola ilk başta Slack’e rakip olarak çıkan Slack, pandemi döneminde video konferans özellikleriyle Google Meet ve Zoom’a da rakip olmuştu.