Teknoloji

Microsoft Surface Pro 3’e geçiş yapan MacBook Air sahiplerine 650 dolar teklif ediyor

microsoft-surface-pro-3-240614

Apple cihaz sahiplerini kendi ürünlerini satın almaya teşvik etmek için daha önce iPhone ve iPad sahiplerine 200 dolar teklif eden Microsoft, yeni bir teklifle Apple kullanıcılarının karşısına çıkıyor. Şirket “dizüstü bilgisayarınızın yerini alabilecek tablet” olarak lanse ettiği Surface Pro 3 ile Macbook Air’lerini değiştirecek olanlara 650 dolar ödemeyi teklif ediyor. ABD ve Kanada’daki kullanıcıları kapsayan ve 20 Haziranda hayata geçen bu teklif, 31 Temmuza kadar geçerli olacak.

Microsoft tarafından The Verge sitesine yapılan açıklamada bu promosyona tüm modellerin dahil olduğu, ancak ödenecek miktarın modele ve cihazın durumuna göre değişebileceği ifade edildi. Çalışır durumda olması gereken Macbook Air’lerin takas işlemi ABD ve Kanada’daki Microsoft mağazalarında gerçekleştiriliyor.

Microsoft’un son promosyonuyla Macbook Air’in karşısına çıkması pek büyük bir sürpriz değil. Zira şirket Surface Pro 3’ün tanıtım etkinliği sırasında yeni tabletini MacBook Air ile incelik ve ağırlık konusunda karşılaştırmaya ciddi bir zaman ayırmıştı. Yeni ürününün bir dizüstü bilgisayarın yerini tutabileceğine inanan Microsoft, kendisine rakip olarak doğrudan MacBook Air’i seçtiğini de bu son promosyonuyla iyice belli etmiş oldu. Şirket benzer bir kampanyayı Xbox One için de uygulamış ve PS3’ünü getirip Xbox One alacak olanlara 100 dolar teklif etmişti.

İLGİLİ HABERLER