Teknoloji

Microsoft Skype’ı reklamsız hâle getiriyor, yapay zekâ araçlarını geliştiriyor

microsoft skype

Microsoft, tüm platformlarda kullanıcılarına sunacağı yeni güncelleme ile Skype’ı reklamsız hâle getiriyor. Ayrıca bu güncelleme, Windows ve macOS kullanıcıları için geliştirilmiş yapay zekâ görüntü oluşturma araçları ve iOS kullanıcılarının diğer Microsoft uygulamalarında zaten oturum açmış olmaları durumunda Skype’a otomatik giriş yapabilme özelliğini de içeriyor.

Skype ürün müdürü Irene Namuganyi, “Son güncellememiz, tüm Skype kanallarından ve platformundan reklamları kaldırarak daha pürüzsüz, sade ve keyifli bir kullanıcı deneyimi sağlıyor,” şeklinde açıklama yaptı.

Skype’ta reklamların kaldırılması, ana sohbet arayüzünde veya kanallar bölümünde artık reklam görülmeyeceği anlamına geliyor. Microsoft, Skype’taki reklamlar hakkında gelen geri bildirimleri dinlediklerini ve kullanıcıların sohbetlerine odaklanabilmeleri için reklam dikkat dağıtıcı unsurlarını ortadan kaldırmaya karar verdiklerini belirtti. Bu adım, Skype deneyimini daha temiz ve kullanıcı dostu hâle getirmeyi amaçlıyor.

Skype’ın bugünkü haberler bölümü ise MSN tarafından desteklenen haber akışı ile birlikte kalmaya devam edecek. Ancak çoğu Skype kullanıcısının bu sekmeyi görmezden geldiği biliniyor ve bu özelliği tamamen devre dışı bırakmak isteyen kullanıcılar, Ayarlar > Görünüm sekmesinden bu işlemi gerçekleştirebilir.

Skype’taki reklamların kaldırılmasının yanı sıra Microsoft, Windows ve macOS üzerindeki uygulamada yapay zekâ tabanlı görüntü oluşturma özelliklerini geliştiriyor. Kullanıcılar yakında sohbet pencerelerinin içinde yapay zekâ görüntü oluşturucuya hızlıca erişebilecek ve oluşturulan yapay zeka görüntüleri tıklanarak genişletilebilecek. Microsoft, bazı kullanıcı arayüzü öğelerini de düzelterek, görüntü oluşturucunun Apple’ın macOS tasarımıyla daha uyumlu hale gelmesini sağladı.

Bunlara ek olarak Microsoft, iOS için Skype’a OneAuth entegrasyonunu getiriyor, bu sayede başka bir Microsoft uygulamasını kullanıyorsanız, uygulamaya otomatik olarak giriş yapabileceksiniz. 5G üzerinden fotoğraf veya video gönderirken sorun yaşayan kullanıcılar için bu hata da yeni güncelleme ile düzeltilmiş olacak. Güncellemenin önümüzdeki günlerde kullanıma sunulması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER