Teknoloji

Microsoft, Paint 3D’yi mağazadan kaldırıyor: Destek 2024’te son buluyor

paint 3d

Microsoft, bir zamanlar büyük umutlarla sunduğu Paint 3D uygulamasını bu yılın sonunda Microsoft Mağazası’ndan kaldıracak ve artık desteklemeyecek. 2017 yılında Windows 10 ile birlikte piyasaya sürülen Paint 3D, Microsoft’un içerik üreticilere odaklandığı dönemin bir ürünü olarak tanıtılmıştı. Hatta bir dönem klasik MS Paint uygulamasının yerini alması planlanıyordu.

Microsoft’un konuyla ilgili olarak yayımlanan destek notunda, “Paint 3D uygulaması kullanım dışı bırakılacak ve 4 Kasım 2024 tarihinde Microsoft Mağazası’ndan kaldırılacaktır.” ifadesi yer alıyor. Uygulamanın mevcut kullanıcıları, uygulama içinde destek sonuyla ilgili bir uyarı banner’ı görecekler. Microsoft, 3D içerik görüntüleme ihtiyacı olan kullanıcılara ise 3D Viewer uygulamasını yüklemelerini öneriyor.

Microsoft, Windows 11’de Paint uygulamasına odaklanıyor

Paint 3D’nin kaldırılması, Microsoft’un çeşitli Windows özellikleri ve uygulamaları arasında zamanla yaşanan değişikliklerin son örneği olarak karşımıza çıkıyor. Şirket, artık odak noktasını Windows 11’deki mevcut Paint uygulamasına kaydırmış durumda. Bu uygulama, Adobe Photoshop’un bazı önemli özellikleri ve yapay zeka destekli yeniliklerle güncelleniyor. Bu gelişmeler, Paint uygulamasını daha da yetenekli hale getirirken, kullanıcıların yaratıcı ihtiyaçlarına daha iyi yanıt verebilecek bir araç olarak öne çıkmasını sağlıyor.

Microsoft, Paint 3D’yi kaldırarak, Windows ekosisteminde daha tutarlı ve odaklanmış bir kullanıcı deneyimi sunmayı amaçlıyor. Bu süreç, yalnızca Paint 3D ile sınırlı kalmayıp, geçen yıl Windows Mixed Reality ve Windows 11’deki Microsoft Teams entegrasyonunun sona erdirilmesi gibi diğer özelliklerin de kaldırılmasını içeriyor. Ayrıca, şirket 2024 yılında Windows 11 için Android uygulama desteğini de sona erdirmeyi planlıyor.