Teknoloji

Microsoft, OneDrive Copilot ve mobil uygulama güncellemelerini ekim etkinliğinde detaylandıracak

microsoft onedrive

Microsoft, 8 Ekim’de gerçekleştireceği OneDrive dijital etkinliğinde “Microsoft 365 ve OneDrive’daki en son yapay zeka yeniliklerini” tanıtmayı planlıyor. Bu etkinlik, geçen yıl düzenlenen ve bulut depolama hizmeti için büyük bir tasarım güncellemesi, AI Copilot entegrasyonu gibi birçok yeniliğin tanıtıldığı etkinliğin ikincisi olacak. Microsoft, bu yıl da benzer şekilde önemli yeniliklerle karşımıza çıkacak.

Bu yılki etkinlikte Microsoft, özellikle OneDrive Copilot için gelecek yeni özellikleri ve OneDrive mobil uygulamasına yapılacak iyileştirmeleri duyuracağını belirtiyor. Ayrıca, “geliştirilmiş bir fotoğraf deneyimi” sunulacağı da etkinlik gündeminde yer alıyor. Etkinlikte iş ve kişisel hesaplar için OneDrive’ın sahip olacağı yeni özellikler de detaylandırılacak.

Microsoft OneDrive etkinliğini Copilot etkinliğinin ardından gerçekleştiriyor

Microsoft’un düzenleyeceği dijital etkinlik Microsoft Teams üzerinden gerçekleşecek ve katılımcılara OneDrive ürün ekibine sorular sorma imkânı sunacak. Bu etkinlik, 16 Eylül’de gerçekleşen özel Copilot etkinliğinin ardından düzenleniyor. 16 Eylül’deki etkinlikte, Microsoft CEO’su Satya Nadella ve şirketin “AI at Work” başkan yardımcısı Jared Spataro, Microsoft’un yapay zeka asistanı Copilot’un geleceğine dair önemli bilgiler paylaşacak.

Microsoft’un, iş odaklı Copilot asistanını yeniden markalayacağı ve Microsoft 365 için yeni Copilot özelliklerini duyuracağı bekleniyor. Şirket, bu yeniliklerle daha fazla işletmeyi, kullanıcı başına aylık 30 dolarlık hizmete abone olmaya teşvik etmeyi hedefliyor. Copilot, özellikle Microsoft’un AI tabanlı çözümleriyle iş dünyasında verimlilik artırmayı amaçlayan araçların başında geliyor.

Bu etkinlikle birlikte Microsoft, yapay zeka entegrasyonlarını bulut depolama hizmetlerine daha derinlemesine entegre ederek hem iş hem de bireysel kullanıcıların ihtiyaçlarına daha uygun çözümler sunmayı amaçlıyor. Özellikle mobil uygulama tarafında yapılacak yenilikler ve fotoğraf deneyimindeki geliştirmeler, kullanıcılara daha kapsamlı bir hizmet sunmayı hedefliyor.