Pek çok şirket çalışanlarına ofise dönme çağrısı yaparken, Microsoft bir tür “karma” çalışma biçiminin denenmesini öneriyor. Şirket, gerçek kişiler farklı yerlerde olsa bile avatarlarının aynı yerde buluşmasını sağlayan Microsoft Mesh platformunu kullanıma sundu. Sanal bağlantı platformuna Microsoft Teams üzerinden erişiliyor.
Microsoft, Mesh’i danışmanlık firması Accenture ve ilaç sektöründe faaliyet gösteren Takeda gibi şirketler ile birlikte test etti. Takeda’nın teknoloji şefi Leo Barella, konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “İş dünyası hızla gelişmeye devam ediyor ancak insani bağlantının önemi hiçbir zaman ortadan kalkmadı. Öğle yemeği sohbetleri, koridorda yapılan sohbetler, kahve sohbetleri; bunlar genellikle hem işyeri başarısının hem de çalışanların mutluluğunun anahtarını taşır. Mesh ile toplantılarımız daha iş birlikçi ve kapsayıcı hâle geldi.”
Mesh, şirketlerin herhangi bir kod girmeye gerek kalmadan bilgilendirici videolardan logolara kadar her şeyle özelleştirebilecekleri bir dizi önceden hazırlanmış alan sağlıyor. Mesh araç seti, sanal dünyayı daha da özelleştirmek için Microsoft’un 2D ve 3D geliştirme platformu Unity aracılığıyla çalışıyor. Mesh sayesinde bir şirket etkinliğini sanal ortamda düzenleyip herkesin avatarlarla katılmasını mümkün oluyor.
Microsoft Mesh için ne kadar ödemek gerekiyor?
Microsoft Mesh şu an için sadece masaüstü PC’lerde ve Meta Quest sanal gerçeklik cihazlarında kullanılabiliyor. Microsoft, iş veya kurumsal planı olan herkese altı aylık ücretsiz deneme olanağı sunuyor. Aksi takdirde fiyatlar, Microsoft Teams Essentials için kullanıcı başına aylık 4 dolardan Microsoft 365 E5 için kullanıcı başına aylık 57 dolara kadar değişiyor.
P