Teknoloji

Microsoft Listeler uygulaması artık herkesin erişimine açık

microsoft listeler

Microsoft Listeler görev yönetimi uygulaması artık herkes tarafından kullanılabilecek. 2020’de duyurulan uygulama ilk günden bu yana sadece kurumsal kullanıcılara ve işletmelere açıktı. Listeler geçtiğimiz yıl sınırlı bir ön izleme sürümüyle bireysel kullanıcılara açılmıştı. Artık bir Microsoft hesabı olan herkes Listeler uygulamasına iOS, Android ve web üzerinden erişebilecek.

Listeler uygulaması, gider takibi, yemek tarifi hazırlama, hediye fikirleri ve çok daha fazlası gibi görevler için hazır şablonlarla tamamlanan listeler oluşturmaya, yönetmeye ve paylaşmaya olanak tanıyor. Listeler meslektaşlarla, arkadaşlarla ve aile üyeleriyle kolayca paylaşılabiliyor. Böylece birden fazla kişi bir listeye katkıda bulunabiliyor. Hazırlanan listelerin farklı cihazlar arasında eş zamanlandığını belirtmekte de fayda var.

Listeler uygulamasında hazırlanan listeler standart bir ızgara görünümünde sunuluyor. Ancak dileyen kullanıcılar Asana ve Airtable’a çok benzeyen bir takvim görünümüne veya özel düzene de geçiş yapabiliyor. Verileri diğer uygulamalara ve hizmetlere transfer etmeyi kolaylaştırmak için listeleri CSV dosyalarına aktarmak da mümkün.

Microsoft’tan konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Önizleme sırasında ne tür bilgi izleme iyiliği yarattığınızı ve bunları nasıl paylaştığınızı görmek bizi heyecanlandırıyor. Kişiselleştirilmiş, mobil odaklı bir deneyimle bilgilerinizi hareket halindeyken, her yerde, herkesle oluşturun, kullanın ve paylaşın.”

Microsoft Listeler uygulamasına nasıl erişilir?

Microsoft Listeler uygulamasının ön izleme sürümüne lists.microsoft.com adresinden ya da iOS ve Android uygulamaları üzerinden erişilebiliyor. Bir masaüstü uygulamasının sunulup sunulmayacağı ve ön izlemenin bitiş tarihi ise belirsizliğini koruyor.

İLGİLİ HABERLER