Teknoloji

Microsoft iOS geliştiricilerini Windows’a çekmek için çalışıyor

Hem iOS hem de Android platformlarında kullanıcıların seçim yapabileceği 700 binin üzerinde uygulama bulunuyor. Ne var ki, ne Windows Phone ne de Windows 8 tarafı benzer bir büyüklüğe ulaşmış değil. Windows Mağaza’da şu ana kadar sadece 100 bin kadar uygulama birikmiş durumda, yani işletim sisteminin iOS ve Android’e kafa tutması için alması gereken daha çok yol var. Microsoft da bunun farkında ve uygulama sayısını yükseltmek için yoğun çalışmalar yapıyor. Bunların arasında iOS yazılımcılarını Windows uygulamaları geliştirmeleri için teşvik etmek de bulunuyor.

windows-rt-screenshot-00019

MIT Technology Review tarafından verilen habere göre Microsoft bir grup iOS yazılımcısını Windows uygulamalarını görüşmek amacıyla şirket merkezine davet etti. İki gün boyunca süren bu toplantıda Microsoft yöneticileri yazılımcılara Windows PC ve tabletlere özel işletim sistemi için nasıl uygulama geliştireceklerine yönelik bilgiler verdi, ayrıca uygulamalarının Windows Phone versiyonlarını geliştirmeleri konusunda da onlara teşvikte bulundu.

Redmond şirketi bu iki günlük süre içinde birden fazla geliştirme oturumu düzenleyerek yazılımcıların Windows Mağaza için nasıl uygulama geliştirecekleri konusunda fikir edinmelerini sağlamaya çalıştı. Bir Windows geliştiricisi tasarım, işlevsellik gibi noktalarda gelen soruları cevapladı. Bazı yazılımcılar Microsoft’un profesyonel yaklaşımını ve yeni Windows platformunun cesur görüntüsünü övdü. Ne var ki, bazıları da Microsoft’un PC, telefon ve tabletler için tek bir işletim sistemi kullanma kararını sorguladı; PC, tablet ve akıllı telefonlar için uygulama yazmanın kabus gibi olduğunu dile getirdi.

Yine de, birçok yazılımcı Windows için uygulama geliştirmeye istekli gibi görünüyor. Windows Mağaza iTunes App Store veya Google Play Store kadar dolu olmadığı için işlerinin daha fazla dikkat çekmesi gibi bir gerçek bulunuyor. Microsoft bunu ilk etapta daha fazla yazılımcı çekmek için bir koz olarak kullanabilir.

İlgili >> MIT Technology Review