Eğlence

Microsoft Flight Simulator 2024 teknik alfa testi için başvurular açıldı

microsoft flight simulator 2024

Microsoft, kasım ayında piyasaya sürülecek olan Microsoft Flight Simulator 2024 için bu ayın sonunda bir teknik alfa testi düzenleyecek. Ekim ayında belirlenmemiş bir hafta sonunda yapılacak olan bu test, oyunun temel hizmetlerini piyasaya çıkmadan önce denemek için gerçekleştirilecek. Teknik alfa testi sadece PC oyuncuları için erişilebilir olacak, Xbox kullanıcıları bu test aşamasına katılamayacak. Katılmak isteyenlerin güçlü bir oyun bilgisayarına sahip olmaları gerekecek.

Teknik alfa sürecinde sınırlı sayıda uçak, serbest uçuş modu ve kısıtlı miktarda kariyer, zorluklar ve keşif modları oyunculara sunulacak. Microsoft Flight Simulator ekibi yaptığı açıklamada, “Teknik alfa, belirli alanlar ve özellikler hakkında geri bildirim toplamak amacıyla tasarlandı, bu nedenle test aşamasında erişilebilecek içerik sınırlı olacak,” dedi. Alfa testine katılmak için başvurunuzu bu bağlantıdan yapabilirsiniz.

Şu anki versiyonuyla bile bilgisayarları zorlayan Microsoft Flight Simulator’ın 2024 sürümü, sistem gereksinimlerini daha da artıracak gibi görünüyor. Oyunu yüksek performansta deneyimlemek isteyenler için önerilen sistem gereksinimleri şu şekilde: 32 GB RAM, Intel Core i7-10700K işlemci ve RTX 2080 ekran kartı. Ancak maksimum ayarlarda oynamak isteyenler için Microsoft, 64 GB RAM, RTX 4080 ekran kartı ve Intel Core i7-14700K işlemci öneriyor.

Kasım ayında piyasaya sürülecek olan Microsoft Flight Simulator 2024, oyunculara hava ambulansı kullanma, dağ kurtarma ekibinin bir parçası olma veya arama-kurtarma görevlerinde yer alma gibi yeni kariyer seçenekleri sunacak. Ayrıca VIP charter hizmetleri, hava yarışı, paraşütle atlama ve sıcak hava balonu gibi maceralara da katılmak mümkün olacak.

Microsoft Flight Simulator 2024, 19 Kasım’da yayınlanacak

Yeni sürümde bir diğer dikkat çeken değişiklik ise oyunun yükleme boyutunun önemli ölçüde küçülmesi. Microsoft, yükleme boyutunu yaklaşık 30 GB’a kadar düşürdü. Bunun sebebi ise yeni bulut akış teknolojisi. Bu teknoloji sayesinde, uçuş rotasındaki yüksek detaylı bölgeler gerçek zamanlı olarak bulut üzerinden yüklenecek ve bu da oyunun yerel yükleme ihtiyacını azaltacak. Bu bulut teknolojisinin test edilmesi de teknik alfa aşamasının önemli bir parçasını oluşturuyor.

Microsoft Flight Simulator 2024, 19 Kasım’da PC ve Xbox Series S / X platformları için piyasaya sürülecek.