Teknoloji

Microsoft Canva’ya rakip olarak geliştirdiği Designer’ı mobil cihazlara getirdi

microsoft designer

Microsoft, yapay zekâ ile görüntü oluşturması amacıyla geliştirdiği Designer platformunu mobil cihazlarda resmi olarak yayınladı. Uzun bir ön izleme aşamasının ardından uygulama, Microsoft hesabı olan çoğu kişinin kullanımına sunuldu. 80’den fazla dili destekleyen Designer web, iOS ve Android’de kullanılabiliyor.

Designer’ı kullanarak yapay zekâ ile sıfırdan yepyeni bir görsel oluşturmak veya mevcut resimleri düzenleyip ince ayar yapmak mümkün olacak. Designer’da tebrik kartı, akıllı telefon duvar kağıdı veya profil avatarı gibi yaygın görsel türlerinin oluşturulmasına rehberlik edecek çok sayıda şablon da bulunuyor. Daha deneyimli kullanıcıların önünde her şeyi sıfırdan yapmak, kendi şablonlarını geliştirebilmek gibi imkanlar da mevcut.

Designer tek başına kullanılabilse de, Microsoft’un diğer hizmetleriyle entegre şekilde de çalışabiliyor. Şirketin Copilot AI sohbet robotu sayesinde Designer görselleri Microsoft Word ve PowerPoint projelerine kolaylıkla bağlanabiliyor. Elbette bundan tam olarak yararlanmak için Copilot Pro aboneliği gerekiyor.

Microsoft Designer, Canva ile benzer bir deneyim yaşatacak

Canva’yı kullananlar için Microsoft Designer’ın çok tanıdık bir deneyim sunacağını söylemek yanlış olmayacaktır. Uygulama, kullanıcı deneyimine çok benzer bir yaklaşım benimsiyor ve artık bazı AI seçeneklerine de sahip. Microsoft’un uygulamayı ilk duyurduğu 2022 yılına ait ayrıntılara göre Designer, OpenAI’nin görüntü oluşturucusu DALL-E ile entegre çalışıyor. Copilot’ta halihazırda ChatGPT 4 Turbo’nun yanı sıra DALL-E 3 entegrasyonu da mevcut olduğundan Designer’ın mevcut hizmetlerle senkronize olması mantıklı görünüyor.