Teknoloji

Microsoft, 16 Eylül’deki etkinlikte Copilot yeniliklerini tanıtacak

microsoft copilot

Microsoft, bu ayın ortalarında düzenleyeceği özel bir Copilot etkinliğiyle yapay zekâ asistanı Copilot’un “bir sonraki inovasyon aşamasını” duyurmaya hazırlanıyor. 16 Eylül’de LinkedIn üzerinde yapılacak olan etkinlik, Microsoft CEO’su Satya Nadella ve işyerinde yapay zekâ çözümlerinden sorumlu başkan yardımcısı Jared Spataro tarafından yönetilecek. Etkinlik, özellikle Microsoft’un Copilot çözümlerinin iş dünyası tarafına odaklanacak ve LinkedIn üzerinden yayınlanacak.

Bu etkinlik, Copilot markasında yapılacak bir dizi rebranding (yeniden markalama) sürecini de içeriyor. Microsoft’un, “Word’de Copilot” yerine “Microsoft 365 Copilot in Word” gibi daha kapsamlı bir isimlendirme planladığı bildiriliyor. Aynı şekilde, “Microsoft Copilot for Microsoft 365” ismi de “Microsoft 365 Copilot” olarak değiştirilecek.

Yeni Copilot özellikleri ve işletmelere yönelik yenilikler

Etkinlik sadece yeniden markalama odaklı olmayacak. Microsoft’un, Copilot özelliklerine yönelik yeni araçlar ve işlevler duyurması bekleniyor. Şirket, işletmelerin Microsoft 365‘e yönelik aylık kullanıcı başına 30 dolarlık abonelik planına daha fazla ilgi göstermesi için cazip yenilikler sunmaya hazırlanıyor. Bu yılın başında Office uygulamaları ve diğer platformlarda Copilot’un yapay zeka özellikleri kullanıma açıldı, ancak birçok işletme bu fiyatın değerli olup olmadığı konusunda hala kararsız.

Ayrıca, etkinlikte Copilot Pro‘ya yönelik yeni özelliklerin de duyurulma olasılığı var. Microsoft’un tüketicilere yönelik yapay zeka aboneliği olan Copilot Pro, Word’de benzer Copilot özelliklerini sunuyor ve aylık 20 dolarlık bir ücret karşılığında kullanılabiliyor. Ancak bu abonelik planına, bu yılın başında kullanıma sunulmasından bu yana önemli yeni özellikler eklenmedi. Hatta haziran ayında GPT Builder özelliği Copilot Pro’dan kaldırılmıştı. Bu etkinlik, Copilot Pro abonelerine yönelik yeni gelişmeleri duyurmak için de bir fırsat olabilir.

Microsoft’un Copilot etkinliği, 16 Eylül Pazartesi günü TSİ 18.00’de gerçekleşecek ve detaylar Teknoblog’da olacak. Yapay zekâ destekli asistanın yeni özellikleri ve Microsoft’un iş dünyasına yönelik stratejileriyle ilgili en son gelişmeler bu etkinlikte açıklanacak.