Teknoloji

Microsoft’un Copilot AI asistanı sahada işleri kolaylaştırıyor

microsoft copilot ai

Microsoft, Copilot AI asistanını sahadaki çalışanlara, kablo teknisyenlerinden elektrik tamircilerine kadar bir dizi alanda sunuyor. Bu, iş akışlarını sadece daha düzenli hale getirmekle kalmayacak, aynı zamanda yöneticilerin de teknisyenlerin işlerinde ne yaptığını anlamalarına yardımcı olacak. Mart ayında ilk kez tanıtılan Copilot, şimdiden Microsoft 365 şirket platformlarında mevcut ve PowerPoint sunumları için metin oluşturmak isteyen masa başı çalışanları tarafından kullanılıyor.

Yeni bir gelişmeyle, Copilot şimdi Dynamics 365 hizmetine eklenecek, bu da sahadaki teknisyenlerin işlerini daha etkin bir şekilde yönetmelerine yardımcı olacak.

Bu asistan, Outlook aracılığıyla gönderilen servis taleplerinde otomatik olarak bilgi dolduracak. Aynı müşterinin daha önce kaç kez servis talep ettiği gibi detaylar bu bilgiler arasında olacak. Yöneticiler, iş emrini sahadaki çalışanlara göndermeden önce gözden geçirebilecek.

Yakın zamana kadar, sahadaki teknisyenler işlerini belirlemek ve raporlamak için kalem ve kağıt kullanıyordu. Microsoft Copilot, bu süreci daha etkin hale getiriyor.

Bu yılın sonbaharında, iş emirleri ayrıca iş için belirli kişileri seyahat süresi, uygunluk ve beceri setine göre önermeye başlayacak.

Teknisyenler, iş durumlarını güncelleyebilecek, yani bir konuma ulaşıp sorunu çözmeye başladıklarında ne oldukları gibi detayları yöneticilerle paylaşabilecekler. Bu, yöneticilerin projede neler olup bittiğini bilmesine ve görevleri önceliklendirmesine yardımcı olacak.

Copilot, iş yeri bilgilerini daha az dokunuşla bulmalarına da yardımcı olacak. Sonrasında, yöneticiler için servis özetlerini oluşturacak.

Bu gelişme, sahadaki işçilerin işlerini daha hızlı ve akıllıca yapmalarına yardımcı olacak. İş akışlarını düzenlemek ve teknisyenlerin işlerini daha etkili bir şekilde yapmalarını sağlamak amacıyla tasarlandı.

Microsoft, bu ürünü test ederken dünya genelinde Hitachi Solutions, 9altitudes Group ve TechLabs London gibi müşterilerle çalıştı.