Teknoloji

Bing Chat Enterprise: İşletmeler için yeni nesil sohbet araçları

bing chat enterprise

Microsoft, yapay zekâ (AI) destekli yeni bir sohbet aracını kullanıma sunuyor: Bing Chat Enterprise. Bu yeni aracın, genel AI araçlarına yönelik gizlilik ve güvenlik endişeleri bulunan işletmeler için daha yüksek düzeyde veri koruması sunmayı hedefliyor. Bing Chat Enterprise, salı gününden itibaren önizleme sürecinde ve belirli Microsoft 365 planlarına ek ücret olmadan dahil edilecek. Microsoft’un basın açıklamasına göre, Bing.com/chat ve Microsoft Edge yan çubuğu da dahil olmak, üzere Bing Sohbet’in desteklendiği her yerde” erişilebilir durumda bulunuyor.

Apple, Samsung ve çeşitli Wall Street bankaları gibi birçok şirketin çalışanlarının genel AI araçlarını kullanmasını kısıtlamasının ardından Bing Chat Enterprise’ın çıkışı geldi. Örneğin, OpenAI’nin ChatGPT’si, yanıtları oluşturmak için kullanılan taleplerin, kullanıcılar seçeneği kapatmadıkça, modellerini eğitmek için malzeme olduğunu açıkça belirtiyor. Bu, çalışanların istemeden şirkete ait veya gizli bilgileri sisteme aktarabileceği ve bunun daha geniş çapta paylaşılacağı endişelerini doğuruyor.

Microsoft’un Bing Chat Enterprise hamlesi

Microsoft’un basın bülteninde, “İşletmeler için inşa edilmeyen AI araçlarının kullanılması, hassas iş verilerini istemeden tehlikeye atıyor.” ifadesine yer verildi. Bing Chat Enterprise, Microsoft’un bu endişelere yanıtı olarak geliştirildi. İşletme kullanıcıları servise eriştiğinde, sohbet verilerinin kaydedilmediği ve verilerin AI modellerinin eğitilmesi için kullanılmadığı belirtiliyor. Şirket, “Microsoft’un gözlem erişimi yok, bu nedenle, kimse verilerinizi göremez” diyor ve servisin ticari veri koruması sunduğunu ekliyor.

Bu, Microsoft’un Bing sohbet robotundan farklı, çünkü Bing, “uygunsuz davranışları yanıtlamak ve izlemek” için Bing ile paylaşılan isteklerin “hem otomatik hem de manuel incelemelerini” kullanıyor. Microsoft’un Bing Sohbet robotu, OpenAI’nin GPT-4 modeline dayanıyor.

Bunun yanı sıra, Bing Chat Enterprise’ın, Bing Chat’e benzer bir kullanıcı deneyimi sağlaması bekleniyor. Halen alıntılarla yanıtlar ve grafikler ve görseller içeren görsel yanıtlar sağlayacak. Mevcut Microsoft 365 E3, E5, Business Standard ve Business Premium abonelikleriyle ücretsiz olacak ve şirket ayrıca, gelecekte kullanıcı başına aylık 5 dolarlık bir tek başına abonelik satmayı planlıyor.

Bing Chat Enterprise, işletmelerin gizlilik ve güvenlik endişelerini gidermeyi amaçlarken, iş yerinde genel AI kullanımıyla ilgili diğer sorunlar hala var. AI tarafından yazılan makaleler, yanlış bilgi içerdiği gerekçesiyle sürekli eleştiriliyor. Bing kullanıcıları, başlangıçta Microsoft’un sohbet robotunu, onlara düpedüz yalan söylediğinin belli olduğu çeşitli sorgular eşliğinde paylaşmaktan keyif almıştı. Bing Chat Enterprise ise, iş yerinde genel AI kullanmanın daha güvenli bir yolu olduğunu iddia edebilir, ancak sonuçları kullanmadan önce bir kez daha gözden geçirmekte fayda olacaktır.