Teknoloji

Microsoft Bing’de arama sonuçlarına yapay zekâ ile hazırlanmış özetler ekliyor

microsoft bing

İnternette arama deneyimine daha fazla yapay zekâ özelliği getirme yarışı kızışırken, Microsoft da Bing için yeni araçlar sunmaya devam ediyor. Şirket, kullanıcı sorgularına ilişkin en iyi sonucun yapay zekâ tarafından derlenen orijinal bir yanıt olmasını mümkün kılan Bing özelliğinin testlerine başladı.

Bing’in üretken arama özelliği hakkındaki blog yazısı birkaç örnek sonuç barındırıyor. Genel bakışa ek olarak Microsoft, büyük dil modellerinin ve küçük dil modellerinin yanıtlarını oluşturmak için kullandıkları ana kaynaklara bağlantılar sağlayacak. Ayrıca ilgili bilgilerin bulunduğu bir bölüm de olacak. Örneğin, “filler ne kadar yaşar?” örnek sorgusunun ana özetini, fillerin ömrünü etkileyen faktörlerle ilgili bilgilerin yer aldığı videolar tamamlıyor. Üretken sonuçlardan sonra, arama sonuçlarının olağan listesi görüntüleniyor.

Bu özelliği merak edip hemen denemek isteyenlere ise şu an için iyi bir haber vermek zor. Zira bu özellik şu an için kullanıcı sorgularının sadece küçük bir kısmında geçerli olacak ve kullanıcı tercihine bağlı olmayacak. Microsoft’un açıklamasında şu ifadeler yer alıyor: “Bunu yavaş yavaş kullanıma sunuyoruz ve bunu daha geniş çapta kullanıma sunmadan önce zaman ayıracağız, geri bildirim toplayacağız, test edip öğreneceğiz ve harika bir deneyim yaratmak için çalışacağız.”

microsoft bing

Microsoft yeni Bing aracıyla Google’a yanıt veriyor

Google, sorularına yanıt almak için doğrudan bir AI sohbet robotuna gidebilecek kullanıcıları elde tutmak amacıyla bu yılın başlarında AI Genel Bakış adlı benzer bir aracı kullanıma sunmuştu. Söz konusu özellik iyi bir başlangıç yapmamıştı. Dolayısıyla Microsoft’un sunduğu benzer yeteneğin nasıl bir performans sergileyeceği merak ediliyor. Microsoft blog yazısında web yayıncılarının işini mahvetme gibi bir niyeti olmadan üretken aramayı geliştirdiğini vurgulamayı da ihmal etmedi.