Teknoloji

Microsoft aynı hesapla uygulama yükleme sınırını 81 cihaza çıkarıyor

Microsoft bundan yaklaşık bir yıl önce Windows 8 ile birlikte yeni Windows Mağaza’yı da faaliyete geçirmişti. Şirket başlangıçta tek bir hesap dahilinde indirme işlemi yapabilecek sistem sayısını belirli bir sayıyla kısıtlmaıştı. Ancak Redmond şirketi bu sınırı bir hayli yukarı çıkardı.

windows-magaza-logo-280913

Daha önce bir hesaptan satın alınan uygulamanın bu hesap dahilinde beş farklı makineye paylaştırılmasına izin veren Microsoft söz konusu sınırı 81’e çıkardı. İnsan ilk başta “neden 80 değil de 81?” diye düşünmeden edemiyor, ancak kısa süre sonra bunun Windows 8.1 güncellemesiyle sembolik bir bağlantı olduğunu anlıyor. Sınırın yükseltilmesiyle birlikte birçok Windows Mağaza kullanıcısı özellikle satın aldıkları uygulamaları birçok bilgisayarda fazla endişe etmeksizin rahatlıkla kullanabilecektir.

Windows uygulamalar ekibinden bir sözcü Windows 8’i çıkardıklarından beri birçok geliştiriciden ve ilgili kullanıcıdan beş bilgisayar limitinin ihtiyaçlarını karşılamadığı şeklinde geri bildirimler aldıklarını kaydetti. Bu geri bildirime de bağlı olarak uygulama dolaşım sınırının uygulama yükleme sürecinden kaldırıldığı kaydedildi. 9 Ekim tarihinden itibaren uygulamalar aynı Microsoft Hesabıyla ilişkilendirilmiş 81 farklı cihaza kurulabilecek. Bu değişiklik hem Windows 8 hem de Windows 8.1 sürümlerine uygulanacak.

Yazılımcılar uygulamaların tek bir hesapla geniş çapta bilgisayara ulaştırılması noktasında rahatsızlık duyabilir, özellikle paralı uygulama geliştiricileri bu endişeyi yaşayabilir. Ancak Microsoft birden fazla cihazda çalıştırmanın reklam tabanlı uygulamalar için daha fazla kazanç anlamına geldiğine dikkat çekiyor. Bu arada Windows uygulama ekibi yazılımcıları ikna etmek adına, uygulamaların nerede ve nasıl kullanılacağını kısıtlayan çeşitli API’ların varlığına dikkat çekti.

Microsoft’un Windows Phone tarafında da benzer bir kısıtlama uygulaması bulunuyor, ancak bu sınırın da 81’e yükseltilmesi noktasında henüz herhangi bir işaret verilmedi.

İlgili >> Windows Team Blog