Teknoloji

Meta yeni bir karma gerçeklik gözlüğü üstünde çalışıyor

meta quest

Meta, büyük bir gözlüğe benzeyen ancak standarttan daha küçük bir karma gerçeklik cihazı üzerinde çalışıyor. “Puffin” kod adıyla geliştirilen gözlüğün 2027’den önce piyasaya çıkması beklenmiyor. Gözlüğün piyasaya çıkışının garanti olmadığını belirtmekte de fayda var.

Gözlüğün ağırlığının 110 gram civarında olması bekleniyor. Bu da onu Meta’nın hafif Ray-Ban akıllı gözlükleri ile daha hantal Quest 3 kulaklığının arasında bir yere koyuyor.

Ancak The Information’ın haberine göre; şirket, cihazın daha küçük olması için bazı ayarlamalar yapmak zorunda kalacak gibi görünüyor. Zira gözlükte, Apple Vision Pro ile birlikte gelen kablolu pil paketine benzer şekilde, pil ve işlemciyi içeren harici bir paketin olabileceği belirtiliyor.

Karma gerçeklik gözlüğünün daha ince bir profile sahip olmasını sağlayabilecek “pankek” lenslere sahip olacağı söyleniyor. Ayrıca, kullanıcıların ekranların ötesinde çevrelerini görebilmeleri için video geçişi sunacağı ve kontroller için el ve göz takibini kullanacağı bildiriliyor.

Meta giyilebilir ürün planlarını revize ediyor

Bu son söylenti, Meta’nın cihazlarını uzun süreler boyunca ağır bir başlık takmak istemeyen kullanıcılar için daha çekici hale getirmenin yollarını araştırdığının bir göstergesi olarak tanımlanabilir. Geçtiğimiz hafta çıkan bir haber, Meta’nın La Jolla kod adlı üst düzey karma gerçeklikli bir başlık üstünde çalışmayı sonlandırdığını gözler önüne sermişti. Meta ayrıca eylül ayında gerçekleştireceği Connect konferansında yeni Orion akıllı gözlüğünü de tanıtmaya hazırlanıyor.