Teknoloji

Meta, Facebook ve Instagram’a yapay zeka tarafından oluşturulmuş video reklamlar getiriyor

meta facebook instagram

Meta, reklam verenlerin video düzenlemelerinde yapay zeka (AI) kullanabilmelerini sağlayan yeni bir özelliği test etmeye başladı. Facebook ve Instagram’da karşılaşılan video reklamlar, artık yapay zeka tarafından düzenlenmiş olabilir. Bu yeni AI araçları sayesinde reklamcılar, bir görüntüyü canlandırabilir veya videonun sınırlarını genişletebilir.

Meta’nın sunduğu AI animasyon aracı, reklamcıların statik bir görüntü yükleyerek bu görüntüyü “video” haline getirmesine olanak tanıyor. Örneğin, Meta’nın bir demosunda yapay zeka aracı, arka planda duran çileklerin kavanozun etrafında yavaşça hareket etmesini sağlıyor.

Bu araçlar ayrıca mevcut bir videoyu büyütebiliyor. Yapay zeka, videodaki her bir kare için “görülmemiş pikseller” üreterek videonun boyutunu artırabiliyor. Bu teknoloji, bazı yapay zeka destekli görüntü düzenleme araçlarının görüntülerin arka planını genişletme işlevine benziyor. Meta, bu özellikleri şimdiden kademeli olarak kullanıma sunmaya başlarken, gelecek yılın başlarında daha geniş çapta erişilebilir hale getirmeyi planlıyor.

meta

Meta’nın bu yeni özellikleri, şirketin reklam verenler için sunduğu mevcut yapay zeka destekli araçların bir uzantısı niteliğinde. Halihazırda reklam oluşturma sürecinde metin ve görsel üretimi için AI teknolojisi kullanılabiliyor. Bu reklamlar ayrıca, yakında Facebook’a eklenecek olan tam ekran video sekmesinde de yer alacak.

Meta dışında Amazon ve TikTok da benzer testler yapıyor

Meta, yapay zeka ile reklam oluşturma trendinde yalnız değil. Geçtiğimiz ay Amazon, ürün görsellerini kullanarak klipler oluşturabilen bir AI aracını piyasaya sürdü. TikTok da yapay zeka ile oluşturulmuş avatarların reklamlarda kullanımını test ediyor.