Teknoloji

Meta AI altı ülkede daha kullanıma açıldı

meta ai instagram

Meta AI, bugün altı yeni ülkede daha erişime açıldı. İngiltere’nin yanı sıra Brezilya, Bolivya, Guatemala, Paraguay ve Filipinler’de de kullanılabilir hale geldi ve Tagalog dil desteği de eklendi.

Ayrıca yakında Cezayir, Mısır, Endonezya, Irak, Ürdün, Libya, Malezya, Fas, Suudi Arabistan, Sudan, Tayland, Tunus, Birleşik Arap Emirlikleri, Vietnam ve Yemen gibi ülkelerde de hizmete girecek. Bu genişlemeyle birlikte, Arapça, Endonezce, Tayca ve Vietnamca dilleri de desteklenecek.

Meta’nın yapay zekası, bu genişlemenin ardından 43 ülkede ve ondan fazla dilde kullanılabilir hale gelecek. Kullanıcılar, Meta AI’ı kendi web sitesinde, WhatsApp, Facebook, Messenger ve Instagram platformlarında “@Meta AI” yazarak veya Meta AI simgesine dokunarak sohbet partneri yapabilecekler. Yapay zeka çeşitli sesler sunabiliyor, fotoğraflardaki detayları tanımlayabiliyor, görüntüleri düzenleyebiliyor, yaratıcı başlıklar oluşturabiliyor ve tabii ki görüntü de üretebiliyor. Ayrıca, kullanıcılar Meta AI’ye herhangi bir konuda soru sorabiliyor.

Meta AI dünya genelinde en çok kullanılan yapay zeka asistanı olma yolunda ilerliyor

Meta, yıl sonuna kadar Meta AI’ın dünya genelinde en çok kullanılan yapay zeka asistanı olacağını öngörüyor ve aylık yaklaşık 500 milyon aktif kullanıcıya ulaşmayı hedefliyor. Meta’nın yapay zekası, bugün itibarıyla İngiltere ve Avustralya’da sesli destekle Ray-Ban Meta gözlüklerine de entegre edildi.

Meta’nın bu genişlemesi, dijital iletişimi daha da güçlendirirken, yapay zeka teknolojilerinin günlük hayata entegrasyonunu hızlandırıyor.