Teknoloji

Meizu’nun ilk uluslararası telefonları Note 21 ve Note 21 Pro tanıtıldı

Meizu Note 21

Çinli akıllı telefon üreticisi Meizu, bu yılın başlarında yapay zekâya (AI) odaklanacağını ve bu teknolojinin şirketin akıllı telefon hedeflerini dönüştüreceğini duyurmuştu. Şimdi ise şirket, en yeni modelleri olan Meizu Note 21 ve Note 21 Pro‘yu tanıttı. Bu modeller, Meizu’nun ilk kez uluslararası pazarlara açıldığı telefonlar olma özelliğini taşıyor. Ayrıca, yılın başlarında Çin’de duyurulan Meizu 21 de bu yeni cihazlarla birlikte satışa sunulacak.

Meizu Note 21, 6.74 inç boyutunda FHD+ çözünürlüğe sahip bir IPS LCD ekran ve 90 Hz yenileme hızına sahip. Ön kamerası ise 8 MP çözünürlük sunuyor. Note 21 Pro modeli ise biraz daha büyük bir ekrana sahip; 6.78 inçlik bu ekran da yine FHD+ çözünürlük sunuyor ancak yenileme hızı 120 Hz’e çıkarılmış. Bu modelin ön kamerası ise 13 MP olarak belirlenmiş.

Meizu Note 21 ve Note 21 Pro’nun kameraları

Arka tarafta Note 21, 50 MP ana kamera ve 2 MP derinlik sensörü ile geliyor. Note 21 Pro ise 64 MP ana kameraya ve yine 2 MP derinlik sensörüne sahip. Her iki telefon da farklı çekim senaryoları için yeterli kamera donanımına sahip olsa da, bu noktada AI destekli kamera özelliklerine dair herhangi bir detay paylaşılmadı.

Note 21’in teknik özelliklerine baktığımızda, belirtilmeyen sekiz çekirdekli bir işlemci, 8 GB RAM ve 256 GB depolama alanı sunuluyor. Note 21 Pro modelinde ise Helio G99 işlemci kullanılmış, RAM ve depolama kapasitesi yine 8 GB RAM ve 256 GB depolama alanı olarak karşımıza çıkıyor. Her iki modelde de microSD kart desteği bulunuyor, bu sayede depolama alanı artırılabiliyor.

Meizu Note 21
Note 21

Meizu’nun yapay zekâya odaklanmasına rağmen, her iki telefonda da AI özelliklerine dair resmi olarak açıklanmış detaylar yer almıyor. Yazılım tarafında da herhangi bir bilgi paylaşılmasa da, telefonların Meizu’nun FlymeOS işletim sistemi ile geleceği tahmin ediliyor.

Pil kapasitesi ve renk seçenekleri

Meizu Note 21, 6000 mAh’lik güçlü pili ile dikkat çekiyor ve 18W şarj desteği sunuyor. Note 21 Pro modeli ise 4.950 mAh kapasitesinde bir bataryaya sahip ve 30W hızlı şarj desteği ile geliyor.

Meizu Note 21 Pro
Note 21 Pro

Renk seçenekleri açısından da kullanıcıların beğenisine hitap eden seçenekler mevcut. Meizu Note 21 modeli, Körfez Mavisi, Elmas Siyahı ve Fildişi renk seçenekleriyle sunulurken, Note 21 Pro modeli ise Körfez Mavisi, Kumtaşı ve Mermer renk seçenekleri ile satışa sunulacak. Ancak Meizu, bu telefonların fiyat ve satışa çıkış tarihleri hakkında henüz net bir bilgi vermedi, ancak yakında daha fazla detay paylaşacaklarını belirtti.

Meizu Note 21 Pro
Note 21 Pro

Meizu Note 21, Meizu 21 ve Meizu Note 21 Pro modelleri, Asya-Pasifik, Latin Amerika, Orta Doğu ve BDT (Bağımsız Devletler Topluluğu) bölgelerinde seçili pazarlarda satışa sunulacak.