Teknoloji

Matter 1.2 standardıyla ev aletleri akıllı evin ötesine geçiyor

matter 1.2

Akıllı ev cihazlarını birbirine bağlamak için oluşturulan endüstri standardı Matter, 1.2 sürümüyle yeni cihaz türlerine destek ekledi. Yeni sürümle birlikte robot süpürgeler, buzdolapları, çamaşır makineleri ve bulaşık makineleri gibi ev aletleri artık Matter ile çalışabilecek.

Standardı geliştiren Connectivity Standards Alliance (CSA) tarafından yayınlanan Matter 1.2 standardı ile birlikte üreticiler cihazlarına Matter desteği ekleyebilecek. Apple HomeKit, Amazon Alexa, Google Home ve Samsung SmartThings gibi ekosistemler de yeni cihaz türlerini destekleyebilecek.

Böylece robot süpürgeleri Apple’ın Ev uygulamasından veya benzeri uygulamalardan kontrol edebileceksiniz. Buzdolabı, çamaşır makinesi ve bulaşık makinesi gibi cihazların da durumu takip edilebilecek.

Matter 1.2 ile desteklenen yeni cihaz türleri arasında robot süpürgeler, buzdolapları, oda kliması, çamaşır ve bulaşık makineleri, duman ve karbonmonoksit dedektörleri, hava kalite sensörleri, hava temizleyicileri ve fanlar bulunuyor.

Yeni cihaz türleri sayesinde Matter kullanıcı deneyimini ve akıllı ev otomasyon imkanlarını genişletmeyi hedefliyor. Ancak cihaz üreticilerinin yeni sürüme uyum sağlaması ve ekosistemlerin de destek eklemesi gerekiyor.

Matter 1.2, evinizdeki cihazları birbirine ve ekosistemlere bağlamak için önemli bir adım olsa da, standardın kabulünün yaygınlaşması zaman alacak gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER