Teknoloji

Marshall’dan kablosuz şarj özellikli yeni kablosuz kulaklık

marshall major iv

Zoom Industries, Major IV adını taşıyan Marshall markalı en yeni kablosuz kulaklığını tanıttı. Tıpkı Marshall’ın diğer kulaklıkları gibi, Major IV de hatırı sayılır bir pil ömrü vadediyor. Şirketten verilen bilgiye göre, tek bir şarj 80 saatlik bir kullanım süresi sağlıyor. Kulaklık, USB-C girişi üzerinden olduğu gibi kablosuz olarak da şarj edilebiliyor.

Kablosuz şarj desteğine sahip tamamen kablosuz kulaklıklara düzenli olarak yenileri ekleniyor. Ancak Major IV gibi kulak üstü kulaklıklarda bu özelliğe pek rastlanmıyor. Major IV, kablosuz şarj cihazlarının yanı sıra kablosuz ters şarj özelliğine sahip cihazlarla da şarj edilebilecek.

Zound, Major IV’ün seleflerine kıyasla daha konforlu olduğuna da dikkat çekiyor. Şirket kulaklığın daha yumuşak kulak minderlerine sahip olduğunu ve bunların da kulağın kenarına daha iyi oturduğunu dile getirdi. Yeni katlama mekanizmasıyla daha kompakt bir hâle getirilebilen kulaklık, uzun pil ömrüne rağmen tartıda 165 gram çekiyor.

Major IV, Marshall’ın standart joystick kontrol butonuna da sahip. Bu butonla ses ve oynatma kontrolü yapılabiliyor, kulaklık kapatılıp açılabiliyor ve gelen çağrılar yanıtlanabiliyor. Kulaklık şarjı bittiğinde 3.5 mm. kulaklık jakıyla da kullanılabiliyor. 3.5 mm.’lik bu girişten başka bir kişinin kulaklıklarını bağlaması amacıyla da yararlanılabiliyor. Bunun birlikte film izlemek ya da müzik dinlemek isteyenler için yararlı bir özellik olduğu söylenebilir.

Marshall Major IV, Google Asistan desteği veya aktif gürültü engelleme gibi özelliklere sahip değil. ABD’de 149 dolar, Avrupa’da ise 149 avro karşılığında ön siparişe çıkan kulaklık, 14 Ekim’den itibarıyla sahipleriyle buluşacak.

İLGİLİ HABERLER