Teknoloji

Marques Brownlee, Panels uygulamasına yönelik eleştirileri yanıtladı

mkbhd

Marques Brownlee, cuma günü yayınladığı bir videoda, yeni duvar kağıdı uygulaması Panels için gelen yoğun eleştirilere yanıt verdi. Uygulamanın çıkış sürecindeki fiyatlandırma stratejisinin yanlış olduğunu kabul eden Brownlee, “Fiyatlandırmada başarısız olduk,” diyerek ekip olarak hatalarından ders aldıklarını belirtti. Uygulama, MKBHD YouTube kanalında ve sosyal medyada kullanıcıların tepkisini çekerken, Brownlee uygulamanın iyileştirilmesi gerektiğini de açıkça ifade etti: “Bu uygulamayı ben incelemiş olsaydım, pek iyi bir yorum yapmazdım.”

Panels Plus abonelik hizmetine yönelik eleştiriler, özellikle fiyatlandırma modeline odaklanıyordu. Premium abonelik, başlangıçta aylık 11,99 dolar veya yıllık 49,99 dolarlık bir ücretle sunulmuştu. Bu paket, reklamları kaldırmanın yanı sıra tüm koleksiyonlara ve yüksek çözünürlüklü duvar kağıtlarına erişim sağlıyordu. Ancak bu fiyatlar, pek çok kullanıcı tarafından yüksek bulunarak eleştiri yağmuruna tutuldu.

Brownlee, tepkilere yanıt olarak uygulamanın ücretsiz deneyiminde bazı iyileştirmelere gittiklerini duyurdu. Artık uygulama içi reklamlardan arındırılmış olan Panels, koleksiyon dışındaki tüm duvar kağıtlarını ücretsiz ve reklamsız olarak 1080p çözünürlükte sunuyor. Kullanıcılar, ayrıca 30 saniyelik bir reklam izleyerek yüksek çözünürlüklü bir duvar kağıdını ücretsiz olarak indirebilecek.

Brownlee ekibi, abonelik modelini de yeniden gözden geçirdi. Mevcut Panels Plus aboneliğine daha uygun fiyatlı bir seçenek eklendi. Aylık 1,99 dolar fiyatla sunulan “Standard” paketi, reklamsız duvar kağıtları deneyimi sunarken, daha önce belirlenen 11,99 dolarlık “Unlimited” paketi ise tüm koleksiyonlara erişim ve yeni içeriklere erken ulaşım imkanı veriyor.

Brownlee, gizlilik eleştirilerine açıklık getirdi

Brownlee, uygulamanın App Store’da yer alan uzun gizlilik politikası listesiyle ilgili endişelere de değindi. Kullanıcıların verilerini toplamak gibi bir amaçları olmadığını vurgulayan Brownlee, listede yer alan pek çok maddenin geliştirici arayüzü AdMob’un geniş önerileri doğrultusunda işaretlendiğini belirtti. “Bu tamamen bizim hatamız, gereksiz birçok seçeneği işaretledik,” diyerek kullanıcı verilerini toplamak istemediklerinin altını çizdi. Ayrıca, uygulamanın bir hesap açmadan da kullanılabileceğini hatırlattı.

15 dakikadan uzun süren videosunda Brownlee, uygulamanın gelecekte her hafta Cuma günleri yeni sanat eserleriyle güncelleneceğini açıkladı. Kullanıcıların kalite endişelerine yanıt olarak, uygulamanın yapay zeka ile oluşturulmuş içeriklere yer vermeyeceğini “kesin bir dille” taahhüt etti.

Brownlee’nin Panels uygulaması, eylül ayında yayımladığı iPhone 16 incelemesiyle aynı gün piyasaya sürüldü. Ancak uygulamanın çıkışı, yüksek fiyatlandırma ve gizlilik endişeleri nedeniyle beklenenin aksine eleştirilerle karşılaştı. Ekip, bu geri bildirimleri dikkate alarak kullanıcılara daha erişilebilir ve adil bir deneyim sunmak için çalışmaya devam edeceklerini ifade etti.