Teknoloji

Mark Zuckerberg Oculus Rift’i mümkün olan en düşük fiyattan satmak istiyor

Oculus sanal gerçekliği ana akıma taşıma istese de, şirketin yöneticileri bazı şeylerin bir gecede değişmeyeceğinin farkında gözüküyor. Ars Technica’ya konuşan Oculus CEO’su Brendan Iribe, ilk etaptaki satış rakamlarının 1 milyonun biraz üzerinde olmasını öngördüklerini belirtti. Iribe sanal gerçeklik pazarının konsol pazarının ölçeğinde olmayacağını da kabul etti. İlk etapta daha mütevazı hedefler seçen Oculus, teknoloji meraklılarını ve sanal gerçekliği yakından takip edenleri yakalamayı ve yazılımcıları başka yerlerde yaşanamayacak deneyimler geliştirmeye ikna etmeye hazırlanıyor.

oculus-rift-crystal-cove-prototip-090114

 

Röpörtajın bir diğer önemli konusuysa Facebook oldu. Iribe sosyal ağın sahip olduğu milyarların Rift’in satışa sunulacak ilk versiyonuna bir etkisi olmadığını belirtti. Rift’in piyasaya çıkış tarihi konusundaki ketum tutumunu sürdüren Iribe, cihaz 2015’in sonundan önce satışa sunulmazsa çalışanların üzüleceğini söylemekle yetindi. Facebook’un aktardığı kaynaklarla yapılacak revizyonlar nedeniyle Rift’in kısa süre içinde satışa sunulması beklenmiyor.

Facebook etkisinin asıl görüleceği alan olarak fiyatlandırma ön plana çıkıyor. Facebook CEO’su Mark Zuckerberg’in mümkün olan yerlerde farkların göz ardı edilmesini ve Rift’in fiyatının en uygun noktaya çekilmesini istediğini söyleyen Iribe; kendisinin isteğinin de bu yönde olduğunu, ancak bir iş yaptıklarını ve bundan zarar etmeyi istemediklerini dile getirdi. Zuckerberg’in bu doğrultudaki hedefi Oculus Rift’i maliyetine veya maliyetin çok az üstünde bir fiyatla satmak gibi görünüyor.

Facebook’un geniş maddi imkanları satışa sunulacak ikinci Oculus setinin tasarımında daha fazla fark yaratacağa benziyor. Iribe Facebook sayesinde çok daha gelişmiş bir ikinci versiyon hazırlayabileceklerini doğrularken, şu an için asıl hedeflerinin sunulan içeriklerin gelişimi olduğunu ifade ediyor. Çok sayıda zengin içeriğin bulunduğunu belirten Oculus CEO’su, bu sayının artması gerektiğinin altını çizdi ve işin bu kısmı tamamlandıktan sonra geri kalanların kendiliğinden hallolabileceğini sözlerine ekledi.

İlgili >> Ars Technica