Teknoloji

Apple M4 işlemcili MacBook Air’i 2025’in başlarında piyasaya çıkarmaya hazırlanıyor

m3 m4 macbook air

Apple, 2025’in başlarında M4 çipli MacBook Air modellerini piyasaya sunmaya hazırlanıyor. Bloomberg’den Mark Gurman’ın haberine göre, şirket bu yılın bahar aylarında M3 çipli MacBook Air modellerini tanıttıktan sonra, 2025 yılının ocak ve mart ayları arasında M4 güncellemesi yapmayı planlıyor. Hem 13 inç hem de 15 inç MacBook Air modellerinin M4 çip güncellemesi alacağı ve bu cihazların tasarım açısından M2 MacBook Air’e benzeyeceği belirtiliyor.

M4 işlemcili MacBook Air’lerin baharda piyasaya sürülecek olması, Apple’ın gelecek hafta yapacağı duyurular arasında yer almayacağı anlamına geliyor. Gurman’a göre, bu duyurularda yeni MacBook Pro, Mac Mini ve iMac modelleri tanıtılacak. Bu cihazların da güncellenmiş donanımlarla sunulması bekleniyor.

M4 MacBook Air dışında Mac Studio ve Pro da bekleniyor

Ancak Mac Studio bekleyen kullanıcılar için, yeni bir modelin hemen gelmesi beklenmiyor. Şu anda M2 Max ve M2 Ultra çipleriyle çalışan Mac Studio’nun, Mart ayındaki bir yazılım güncellemesinden sonra M4 çipli bir versiyonunun tanıtılabileceği düşünülüyor. Bu durumda, M4 çipli Mac Studio’nun mart ve haziran ayları arasında piyasaya sürülme olasılığı bulunuyor. Apple’ın M4 çipli bir Mac Pro üzerinde de çalıştığı belirtiliyor, ancak Gurman bu modelin çıkış tarihi hakkında kesin bir bilgi vermedi.

Gurman, Apple’ın 2025 baharında ayrıca yeni bir iPhone SE, iPad Air modelleri, yükseltilmiş iPad klavyeleri ve giriş seviyesi yeni iPad’ler tanıtmayı hedeflediğini bildiriyor. Şirket, kısa bir süre önce yedinci nesil iPad Mini’yi piyasaya sundu ve gelecek hafta ilk Apple Intelligence özelliklerinin de kullanıma açılacağı belirtiliyor.