L’Oréal makyaj yapanlara fiziksel olarak yardım edecek iki cihazı CES 2023‘te gözler önüne çıkardı. Bu cihazlardan biri el ve kol hareketleri sınırlı olan kişilerin ruj sürmesine yardımcı olan HAPTA. L’Oréal bünyesindeki markalardan biri olan Lancome, HAPTA’yı ilk olarak rujlarda denedikten sonra diğer makyaj malzemelerinde de kullanmak için çalışma yapacak.
HAPTA’nın temelinde Alphabet’in sahibi olduğu Verily’nin geliştirdiği bir teknoloji bulunuyor. Bu teknoloji eşya ya da malzemeleri belli bir seviyede sabit tutuyor ve böylelikle el ya da kol hareketli sınırlı kişilerin bu eşya ve malzemeleri kullanmasını mümkün kılıyor. Akıllı hareket kontrolleri bulunan sistem, özelleştirilebilir eklentileriyle ruju düzgün şekilde sürmeyi sağlıyor. L’Oréal, bu eklentilerin 360 derece dönebildiğine ve 180 derece esneyebildiğine dikkat çekiyor.
Söz konusu eklentiler HAPTA’ya manyetik olarak tutturuluyor. Şirket, HAPTA’nın makyaj malzemelerinin kapağını açmayı kolaylaştıracağını da vurguluyor. Tek şarjla 1 saat boyunca çalışabilen HAPTA’nın böylelikle en az 10 defa ruj sürebileceği belirtiliyor. Cihazın şarjı içinse 3 saate ihtiyaç duyuluyor.
L’Oréal’in duyurduğu diğer makyaj aksesuarı ise Brow Magic adını taşıyor. Brow Magic ile kaş görünümünü yüz özelliklerine ve kaşın doğal yapısına göre kişiselleştirmek mümkün hâle geliyor.
L’Oréal Brow Magic için basılı geçici dövmeler üreten Prinker isimli şirketle birlikte çalıştı. 2400 küçük püskürtücü barındıran Brow Magic, 2,5 cm’lik bir alana 1200 damla püskürtebiliyor. Saniyeler içinde doğru bir kaş şekli uygulamayı başarıyor gibi görünen Brow Magic’in yaptığı makyajın standart temizleme mendilleriyle çıkarılabildiği belirtiliyor.
L’Oréal makyaj aksesuarlarında yapay zekâdan destek alıyor
Brow Magic’in temelinde Modiface AR yapay zekâ teknolojisi bulunuyor. Bunun için kullanıcıların telefon uygulaması üzerinden yüzlerini taraması ve ardından da diledikleri kaş şeklini uygulama üzerinden çizmeleri gerekiyor.
L’Oréal makyaj yapanlara yardım edecek araçlarından biri olan Brow Magic’i 2023’te kullanıma sunacak. HAPTA içinse yukarıda da belirttiğimiz gibi daha kapsamlı çalışmalar yürütülecek.