Logitech’in en son fare aygıtı MX Master 3 parçalarına ayrıldı. Bu sayede aksesuar içinde kullanılan “Magspeed” adlı kaydırma tekerleğinin etkileyici görüntüsü de ortaya çıkmış oldu.
Parçalara ayırma işlemi bir risk sermaye şirketi olan Bolt tarafından gerçekleştirildi. Bu işlem sayesinde Logitech’in amiral gemisi faresinde yapmış olduğu ergonomi ve tasarım odaklı değişiklikler de görülüyor. Sektörde 30 yılını geride bırakan şirket daha iyisini yapmaya ve ilerlemeye devam ediyor.
Sökme işleminin odaklandığı esas nokta farenin kaydırma tekerleği oluyor. Bolt, bunu “manyetik mucize” olarak tanımlıyor. MX Master serisi farelerdeki tekerlekler her zaman serbest dönüş veya adım adım kaydırma modları arasında çalışacak şekilde değiştirilebiliyordu.
Üçüncü nesil MX Master faredeki fark ise, bir motor ve mekanik temas birimi kullanılmadan bu imkanın sağlanması oluyor. Fare, küçük elektrik artışları kullanılarak enerjisi artırılan veya azaltılan mıknatısları kullanıyor. İçerideki mıknatısların durumuna bağlı olarak kaydırma tekerleği farklı şekilde dönüyor.
Bolt, bu yeni yöntemin çeşitli avantajları olduğunu söylüyor. Tekerleğe temas edecek mekanik parça bulunmadığı için, bunun zamanla aşınması da daha az seviyede olacaktır. Yeni fare iki kaydırma modu arasında da çok hızlı şekilde geçiş yapıyor. Çünkü geçiş sırasında arada herhangi bir mekanik parçanın rol oynaması gerekmiyor. Son olarak, kaydırma tekerleğinin tamamı da, MX Master 2S’te bulunana göre çok daha küçük boyutlarda geliyor.
Kaydırma tekerleğinin çalışma prensibinin detaylı biçimde açıklanmasının yanı sıra, söküm işlemleri sayesinde fare içindeki diğer iyileştirmeleri görme imkanına erişiyoruz. Bunların arasında yeniden tasarlanmış parmak tuşları, PCB’ler ve Bolt tarafından etkileyici olarak nitelendirilen aydınlatma boru tasarımı yer alıyor. Ürün tasarımına ilgi duyanların bu bağlantıda yer alan söküm işleminin detaylarını okumasını tavsiye ederiz.