Teknoloji

Logitech özelleştirilebilen yeni oyun klavyesi G515’i tanıttı

logitech g515

Logitech, Cherry MX tarzı tuş başlıkları ile uyumlu, yükseltilmiş düşük profilli anahtarlar içeren ve klavyenin özelleştirilebilirliğini artıran yeni oyun klavyesi G515 Lightspeed TKL Wireless’ı duyurdu.

G515, Logitech’in 2019’da piyasaya sürülen G915 Lightspeed Kablosuz klavyesinin iyileştirilmiş versiyonu olarak tanımlanabilir. Yeni G515, 2020’deki daha küçük Logitech G915 TKL güncellemesine benzer bir TKL (teney tuşusuz) tasarımına sahip. Bu, yalnızca G915’in sayısal tuş takımını değil aynı zamanda onun üzerinde bulunan geniş ses tekerleğini de tamamen ortadan kaldırıyor.

Yeni G515, şirketin GL mekanik anahtarlarını kullanmaya devam ediyor. Bu anahtarlar, neredeyse beş yıl önce G915’te piyasaya sürüldüğünde, Kailh’in Choc V1 düşük profilli anahtarlarının ince ayarlı versiyonları olduğu anlaşılmıştı. Bu da onları alternatif tuş başlıklarıyla özelleştirmeyi ve değiştirmeyi zorlaştırıyordu.

logitech g515

Logitech, G515 için, klavyeyi düşük profilli Cherry MX tarzı tuş başlıkları ile uyumlu hale getiren “polioksimetilen (POM), çapraz stil gövde” içeren GL mekanik anahtarları için güncellenmiş bir tasarım sunuyor.

Kullanıcılara üç anahtar türü (doğrusal, dokunsal ve tıklatmalı) seçeneği sunan G915 Lightspeed Kablosuz klavyenin aksine, yeni G515, sırasıyla 45 g ve 43 g çalıştırma kuvveti ile yalnızca daha sessiz dokunsal ve doğrusal seçeneklerle geliyor. Ayrıca, Logitech G HUB uygulaması aracılığıyla özelleştirilebilen, her biri 16,8 milyon rengi destekleyen ayrı RGB aydınlatmaya sahip, eşleşen çift vuruşlu PBT tuş başlıklarına sahip beyaz veya siyah kaplama renk seçenekleri kullanıcıların karşısına çıkıyor.

Logitech G515 üç farklı bağlantı seçeneğine sahip

G515, bir bilgisayara veya diğer cihazlara bağlanmanın üç farklı yolunu destekliyor: Bluetooth, USB-C veya şirketin tescilli 2,4 GHz Lightspeed teknolojisi. İkincisini tercih etmek, gelişmiş kablosuz performansıyla daha güvenilir bir bağlantı sunuyor. Birlikte verilen bir USB donanım kilidinin kullanılmasını gerektirse de, iki Logitech Lightspeed cihazını bağlamak için yalnızca bir tanesine ihtiyaç duyuluyor ve potansiyel olarak bir USB bağlantı noktasında yer açılıyor.

logitech g515

Klavyeyi Lightspeed dongle ile kablosuz olarak kullanırken, pil ömrü RGB aydınlatma kapalıyken 625 saate kadar çıkıyor. Bu süre, RGB aydınlatma yüzde 50 parlaklığa ayarlandığında 120 saate veya parlaklık yüzde 100’e ayarlandığında yalnızca 36 saate kadar düşüyor.

Logitech G515 için 139 dolar ödemek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER