LinkedIn Kariyer Tavsiyesi adını taşıyan özelliğini geçtiğimiz ağustos ayında test etmeye başlamıştı. Yaklaşık 3 aylık test sürecinin ardından özellik ABD, Avustralya, Birleşik Krallık ve Hindistan’daki tüm kullanıcılara açıldı.
Şirket, Kariyer Tavsiyesi özelliğinin test dönemine ait bazı bilgileri kamuoyuyla paylaşmaktan da geri kalmadı. Profesyonellere yönelik sosyal ağ, kullanıcılarının yüzde 80’inin bir akıl hocasına ihtiyaç duyduğu veya birilerinin akıl hocası olmayı istediğini belirtti.
Bu özellikten yararlanılması için kullanıcıların ilk olarak nasıl bir kişiden kariyer tavsiyesi istediklerini yazmaları gerekiyor. Ardından potansiyel akıl hocaları veya akıl danışanlar arasında seçim yapılıyor. Özellik deneyenler tarafından “kurumsal destek için Tinder” olarak niteleniyor.
LinkedIn’den yapılan açıklamada, özellik çerçevesinde kariyer yolu için tavsiyeye ihtiyaç duyanlara küçük öneriler sunulduğu belirtildi. Projelere ilişkin öneriler ve yeni kariyer yollarına dair fikirler de bu özellik kapsamında kullanıcılara ulaştırılıyor. LinkedIn bir amacının da belli topluluklardaki akıl hocalarına ve danışanlara yardımcı olmayı amaçlıyor.
LinkedIn Kariyer Tavsiyesi için geniş bir kullanıcı havuzuna sahip
LinkedIn Kariyer Tavsiyesi özelliğinin temelinde sosyal ağın geniş kullanıcı tabanı bulunuyor. 580 milyon kullanıcıya sahip olan servis, Kariyer Tavsiyesi özelliğini henüz tüm kullanıcılarına açmış değil. Ancak özellik herkese açıldığında LinkedIn’in elinde tüm ihtiyaçlara cevap verebilecek bir kaynağın olacağı rahatlıkla söylenebilir.