LG için akıllı telefon pazarında işler uzun süredir pek yolunda gitmiyor. Şirketin finans raporları da bu durumu gözler önüne seriyor. Buna rağmen, Güney Koreli elektronik devi mücadelenin içinde kalma konusunda kararlı görünüyor. LG yapay zekâ ile akıllı telefonlarını yeniden cazip hâle getirmeyi amaçlıyor.
LG’nin akıllı telefonlarında kullanmak üzere bir yapay zekâ yongası geliştirdiği söyleniyor. Güney Koreli şirket, henüz ismi koyulmayan bu yonga ile önümüzdeki dönemde piyasaya süreceği akıllı telefonlarına rakiplerinin karşısında avantaj kazandırmayı hedefliyor.
LG akıllı telefonları için kendi nöral motor yongasını geliştiren ilk şirket olmayacak. Huawei’nin başlattığı bu modayı daha sonra Apple ve Samsung da takip etmişti. En büyük mobil yonga üreticisi Qualcomm‘un portföyünde ise özel bir yapay zekâ çipi bulunmuyor. Qualcomm’un çiplerinde tüm çekirdek ve işlemciler yapay zekâ için kullanılabiliyor.
Özel bir yapay zekâ yongasına sahip olmak, akıllı telefonun ana işlemcisinin de yükünü hafifletiyor. Ana işlemci, kendisine doğrudan ihtiyaç duyulmayan durumlarda harekete geçmiyor. LG’nin yapay zekâ yongasının ise nesne tanıma, ses ve konuşmayı algılama, ürün tanıma gibi yeteneklere sahip olması bekleniyor. LG’nin vaatleri arasında duygu ve davranışları tanıyabilmek adına ses ve görüntüyü işleyebilmek de yer alıyor.
Özel yapay zekâ işlemcisinin varlığı sayesinde telefonun yapay zekâ gücünü gösterebilmesi için internete bağlanmasına gerek kalmıyor. Telefon ve uzak sunucu arasında bağlantı kurma ihtiyacı ortadan kalktığı için işlem süreleri kısalıyor. Buna ek olarak, tüm bilgiler telefonda tutulduğu için güvenliğin dozu da artırılıyor.
LG yapay zekâ işlemcisine güveniyor gibi görünse de, bu işlemcinin performansının aktüel bir ortamda test edilmediğini belirtmek gerekiyor.Yapay zekânın LG’yi kurtarmaya yetip yetmeyeceği zamanla anlaşılacak.