Manşetler

LG W7 OLED TV Ön İnceleme – Galeri

lg w7 oled tv

LG’nin ilk kez CES’te gösterimini gerçekleştirdiği W7 OLED TV’nin Türkiye lansmanı İstanbul’da gerçekleştirildi. 30 bin TL civarında bir fiyattan satılması beklenen bu 2017 model TV’yi gözlerimizle görme fırsatı elde ettik.

LG W7 OLED TV öncelikle tasarımıyla bir hayli etkileyici bir ürün. 3.85 mm.’lik kalınlığıyla akıllı telefonlardan bile ince bir tasarıma sahip olan bu TV’yi duvara veya herhangi bir mobilya ünitesine monte etmek için manyetik bir plaka kullanılıyor. TV paneli bu manyetik plakaya tutturuluyor. ekran çok ağır olmadığı için manyetik kuvvet bunu rahatlıkla tutabiliyor. Eğer isterseniz, ekranı sanki bir çıkartmayı yerinden çıkarır gibi köşesinden çekerek manyetik plakadan ayırabilirsiniz.

W7 OLED TV iki temel parçadan oluşuyor. Bunlarda bir tanesi ekran, diğeri de hoparlör gibi görünen, ancak hoparlörle birlikte tüm donanım bileşenleri bünyesinde barındıran, LG’nin “ünite” olarak adlandırdığı birim. Ünitenin üstünde yer alan hoparlör bir hayli güçlü, Dolby Atmos ses teknolojisinin de yardımıyla odayı dolduran, izlediğiniz içeriğe kendinizi kaptırmanızı sağlayacak bir niteliğe sahip. OLED TV’lerin sergilendiği alana epey kalabalıktı, ancak buna rağmen hoparlörün yüksek ses çıkışını ve sesteki kaliteyi anlamak mümkün oluyor. Hoparlörün dışında, ünitenin arka tarafında çeşitli giriş ve çıkışlar yer alıyor.

Ünitenin, duvara veya herhangi bir dik yüzeye yerleştirilmiş ekran ile bağlantısı ise beyaz renkli, yassı bir kabloyla sağlanıyor. Bu kablo, TV’yi yerleştirme şekline bağlı olarak görünebilir de, görünmeyebilir de. TV ünitelerinin uygun yapısı sayesinde bu kabloyu rahatlıkla gizlemek mümkün olabilir, ancak doğrudan duvara monte edecek olursanız, W7’den aşağı doğru inen küçük, beyaz bir kablo olacaktır. Ancak bu tablonun da o kadar göz tırmalamayacağını söylemek gerekiyor.

65 inçlik panel boyutuna sahip olan LG W7 OLED TV, yaklaşık 25-30 metrekarelik bir oda için ideal kullanım sunacaktır. Derin siyahlar sunan bu ekranı, kapalı olduğunda etrafını saran çerçeveyle ayırt etmek neredeyse imkansız. Bu derin siyah seviyesi sayesinde W7 çok yüksek kontrast ve gerçeğe çok yakın renkler sunuyor. Zaten milyar renk desteği de yüksek renk doğruluğunu destekliyor. HDR10, HDR Efekt, Dolby Vision gibi birden fazla HDR teknolojisi de görsel zevki artırıyor. Ayrıca W7 geniş görüş açısına da sahip. Böylelikle TV’nin tam karşısında oturmayanlar bile yüksek görüntü kalitesinin keyfini yaşama şansı elde edeceklerdir.

HDR teknolojisinden bahsetmişken, LG W7 OLED TV sahiplerinin bu teknolojilerden tam anlamıyla yararlanması için Netflix ve Amazon Video ile işbirliği yapıyor. Bu iki içerik servisi yeni nesil HDR teknolojilerini destekliyor. LG de, W7’nin kumandasına yerleştirdiği Netflix ve Amazon Video tuşları sayesinde bu izleme servislerine hemen erişim imkanı sağlıyor.

LG W7 OLED TV’nin lansmanında bu TV’leri gerçek anlamda deneyimlemek için uygun bir ortam olmadı, ancak gördüğümüz kısa süre bile bu TV hakkında somut izlenimler elde etmemiz için yeterli oldu. 30 bin TL seviyesindeki fiyatıyla bu TV’nin her eve kolaylıkla gireceğini söylemek mümkün değil. Lüks bir evi olan ve bu evin güzelliğini şık bir TV’yle tamamlamak isteyenler W7’yi değerlendirme listesine alabilirler.