Teknoloji

LG ve Meta’nın “genişletilmiş gerçeklik” iş birliği için tehlike çanları çalıyor

lg ve meta

LG ve Meta bundan yaklaşık üç ay önce Apple Vision Pro’ya rakip olabilecek bir “genişletilmiş gerçeklik” cihazı için iş birliğine gittiklerini açıklamışlardı. Son haberlere göre, LG ortak çalışmaları durdurma kararı aldı.

Güney Koreli kaynakların haberlerinde iki şirketin iş birliğinin “sinerji eksikliği” nedeniyle bozulduğu iddia edildi. Ancak LG, çıkan iddiaları reddetti. Şirketin açıklamasında “LG Electronics, şubat ayında duyurusunu yaptığı Meta ile XR ortaklığını sürdürüyor ancak hızını kontrol ediyor” ifadesi yer alıyor.

Meta’nın Horizon Worlds karma gerçeklik platformunu LG’nin TV işindeki içerik ve hizmet yetenekleriyle birleştirmeyi amaçlayan iş birliğinin ürünlerinin gelecek yıl piyasaya çıkması planlanıyordu. Meta’nın geniş dil modelleri sayesinde cihaz içi yapay zeka entegrasyonu potansiyeli de araştırılıyordu.

Seoul Economic Daily gazetesinde çıkan bir haber, kafa karışıklığını biraz daha artırıyor. Haberde bu iş birliğinin ilk ürünlerinin 2027’de piyasaya çıkmasının planlandığı iddia ediliyor. LG’nin projeden ayrıldığını iddia eden kaynakların büyük kısmı ise şirketin bunun yerine Amazon Prime’ın güçlü içerik akışı kitaplığından ve 200 milyon abonesinden yararlanacak yeni bir XR kulaklık ortaklığı peşinde olduğunu öne sürüyor.

LG ve Meta net bir açıklama yapmadı

İki şirketten henüz bu iddialarla ilgili net bir açıklama gelmiş değil. Bu ayrılık haberi, Meta’nın AR ve VR işlerinin para kaybetmesini engellemeye çalıştığı bir dönemde ortaya çıktı. GamesIndustry.biz sitesinde geçtiğimiz ay çıkan bir haberde, Reality Labs’in 2022’nin haziran ayından bu yana her ay yaklaşık 1 milyar dolar zarar ettiği öne sürülmüştü Ancak bu Meta’yı caydırmışa benzemiyor. Şirket “devam eden ürün geliştirme çalışmaları ve ekosistemi daha da ölçeklendirmeye yönelik yatırımlar” nedeniyle bu kayıpların yıldan yıla “anlamlı” şekilde artmasını beklediğini açıkladı.

İLGİLİ HABERLER