Manşetler

LG V20 Ön İnceleme

LG V20 Türkiye piyasasına giriş yapmak üzere. Bugün İstanbul’da gerçekleştirilen Türkiye lansmanında LG’nin sonbahardaki amiral gemisiyle tanışma fırsatı elde ediyoruz. LG G5 ile V10 modellerinin birleşimi olarak nitelendirebileceğimiz V20, büyük ekranının etrafını saran dar ekran çerçevesi sayesinde rahat ve ergonomik kullanım sağlıyor. Ekranın hemen üstünde bulunan ikinci ekran hem telefona farklı bir görünüm katmakta, hem de favori uygulamalara veya araçlara kısayoldan ulaşma fırsatı sunuyor. Ekran kapalıyken de ikinci ekran açık kalabiliyor. Saat veya gelen bildirimleri görmek için bu ikinci ekran epey pratik görünüyor.

LG V20’nin temel malzemesi alüminyum. Bununla birlikte telefon tek parça değil. Arka kapak çıkarılabiliyor. Üstüne üstlük pil de yerinden çıkarılıp değiştirilebiliyor. LG, V20’nin arka kapağının çıkarılması için düğmeli bir mekanizma geliştirmiş. Muhtemelen bu şekilde sağlamlığın biraz daha artırılması hedeflenmiş. Telefonun üst ve alt kenarları sağlamlığı artırmak adına silikon malzemeyle kaplanmış. Sonuç olarak bu telefon sağlamlık hissini, amaçlandığı şekilde fazlasıyla veriyor.

5.7 inç Quad HD ekran, LG’nin Quantum IPS teknolojisine sahip. Yüksek parlaklık, canlı renkler ve geniş görüş açılarıyla bu ekran iyi bir görüş sunuyor. Hemen üste yerleştirilmiş ikinci ekranın da gayet keskin olduğunu söylemek gerekiyor. Arkada tıpkı LG G5’te olduğu gibi parmak izi okuyucusu yerleştirilmiş güç butonunu görüyoruz. Bunun üstünde yine tıpkı G5’te olduğu gibi çift kamera sistemi yer alıyor. V20’de de 16 ve 8 megapiksel çözünürlüklü iki arka kamera yer alıyor. İki kamera sayesinde daha geniş açılı fotoğraflar çekmek mümkün oluyor. Ön ve arka kamera hakkında daha fazla detayı yakında gerçekleştireceğimiz detaylı incelemede aktaracağız.

LG V20’nin Android 7.0 Nougat ile yüklü olarak tanıtılan ilk Android telefonu olduğunu biliyoruz. Google ile yakın işbirliği içinde çalışan LG, saf Android’den farklı şekilde kendi Android arayüzünü sunuyor. Aslında, bu yılın başında Marshmallow yüklü olarak gelen G5’in kullanıcı arayüzünden çok daha farklı havada bir kullanıcı arayüzü yok karşımızda. Uygulama ikonları, yazı tipleri, menü düzeni, kısayolların uygulama menüsü yerine ana ekrana yerleştirilmesi gibi unsurları Nougat’ta da görüyoruz. Bununla birlikte Nougat’a özgü çeşitli dokunuşlar da göze çarpıyor. Bölünmüş ekran, bildirimlerle ilgili ayarların doğrudan bildirim üstünden yapılması ve buradan aksiyon alınması, aynı zamanda yeniden düzenlenen Hızlı Ayarlar, Nougat’ın V20’ye yansıyan izleri.

LG V20 ile ilgili daha fazla ayrıntıyı; 3200 mAh kapasiteli pilin performansını, çekilen fotoğraf ve videoları, sunduğu deneyimleri yakında yayınlamayı planladığımız incelemede bulacaksınız.