Şubat ayındaki Mobil Dünya Kongresi’nde LG G8 ThinQ amiral gemisi Android telefonunu tanıtmıştı. O zamanlar bir de LG G8S ThinQ’nun varlığından haberdar olmuştuk. LG, farklı bölgelerde farklı G8 versiyonları satmayı planlıyordu ki, Türkiye’nin kısmetine LG G8S ThinQ düştü.
Bunun çoğu açıdan isabetli bir tercih olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Her ne kadar ekran çözünürlüğü daha düşük olsa da, LG G8S ThinQ birçok açıdan kardeşi G8’den daha üstün bir telefon gibi görünüyor. Öncelikle 6.2 inç ekran ile biraz daha büyük görüntüleme alanı sunuyor. Ekran çözünürlüğü Full HD+ olsa da, OLED ekran kullanımı memnun edici. Ekranın parlaklığı ve netliği de gayet makul görünüyor.
Ekranın üst kısmında epey geniş bir çentik bulunuyor. LG buraya ahize hoparlörü ve ön kameranın yanı sıra Z Kamera adını verdiği sensör sistemini yerleştiriyor. Bu sistem Hand ID ve Air Motion gibi iki kullanışlı özelliğin kullanılmasını mümkün kılıyor.
Lansman sırasında deneyimlediğimiz LG G8S üzerinden Hand ID’yi deneyimleme fırsatımız olmadı. Ancak Air Motion’ı denedik. Air Motion’ı Ayarlar içinden etkinleştirdikten sonra kısa eğitim alıştırmasına da bir göz atmanızı tavsiye ederiz. Bu sayede biraz sıra dışı görünen bu kontrol sistemini nasıl kullanmanız gerektiğini iyi şekilde öğreneceksiniz. AirMotion YouTube veya Müzik uygulamalarını açmak için kullanışlı. Ayrıca ses ayarı da pratik görünüyor. Özellikle yemek yerken ve bu sırada telefonda bir şeyler izlerken kullanışlı olacaktır.
Bu arada Hand ID’yi karışık bulanlar için daha pratik olan yüz tanıma ve arkaya yerleştirilmiş parmak izi okuyucusu gibi özellikler de LG G8S ThinQ’da alternatiflerin bol olduğunu gösteriyor.
LG G8S stereo hoparlör ile geliyor
G8S ThinQ’nun bir başka memnun edici özelliği de stereo hoparlörlere sahip olması. Alt kenardaki hoparlöre ahizeye yerleştirilmiş ikinci bir hoparlör eşlik ediyor. Şimdiye kadar gördüğümüz çoğu LG amiral gemisinde hoparlör kalitesi yüksek seviyede olsa da, tek birimle yetiniliyordu. G8S ThinQ’da bu durum değişiyor. Hoparlörün ses çıkışı epey güçlü ve doyurucu görünüyor.
Arka tarafta üç adet kamera bulunuyor. Bu kameralar ana kamera, ultra geniş açılı ve telefoto. Kamera deneyimi bakımından amiral gemisi telefon çizgisini tutturur gibi görünüyor. AI CAM adlı yapay zekâ destekli kamera modları mevcut. Aynı zamanda tıpkı Q60’da olduğu gibi, YouTube’da hızlı şekilde canlı yayına başlamayı sağlayan YouTube Live modunu çekim modları arasında görüyoruz. Tabii ki, yakında gerçekleştireceğimiz G8S incelemesi sayesinde daha iyi fikir verme imkanına sahip olacağız.
LG G8S ThinQ için 6500 ila 7000 TL arasında bir fiyat veriliyor. Fiyat henüz netleşmedi. Rakipleri olan Huawei P30 Pro veya Galaxy S10 ile karşılaştırıldığında ve bir de W7 akıllı saat düşünüldüğünde, fiyatın nispeten uygun olduğunu söyleyebiliriz. Tasarımıyla çok fark yaratmasa da, Air Motion ve Hand ID gibi özellikler doğru şekilde öğrenildikten sonra kullanımda fark yaratabilir gibi görünüyor.