LG’nin MWC 2019’da tanıtmasını beklediğimiz modellerden olan LG G8 ThinQ, selefi G7 ThinQ’dan fazla farklı olmayan bir tasarımla geldi. Yine de, LG’nin yenilikçi fikirleri bu Android telefonda dikkat çekiyor.
6.1 inç ekran WQHD çözünürlükte ve pOLED teknolojisini barındırıyor. Gayet parlak ve canlı olduğunu söyleyebiliriz. Ekranın üst kısmında çentik var. Ancak bu çentik şimdi sadece ön kameraya ve ahize hoparlörüne değil, aynı zamanda LG’nin Z Kamera olarak adlandırdığı üç boyutlu derinlik kamerasına da ev sahipliği yapıyor. LG bu derinlik algılamalı sensörü yüz tanıma için değil, avuç içini ve eli tanımak için kullanıyor. Hand ID adı verilen özellik sayesinde telefona elinizi yaklaştırdığınızda ekran kilidi açılıyor. Bu yöntem ne kadar kullanışlı tartışılır? Hand ID ile uğraşmak istemeyenler için parmak izi sensörü de bulunuyor.
Bir de Air Motion var. O da LG G8 ThinQ’da elin karıştığı bir başka özellik. Air Motion telefonda çalan müziği değiştirme, sesi açma veya kısma, ekran görüntüsü alma gibi işler için kullanılıyor. Bunun da kullanışlılığı tartışılır, daha kesin bir yargıya varmak için detaylı şekilde incelememiz gerekiyor. Ancak bize yapılan sunumun etkileyici olduğunu söyleyebiliriz.
LG, bu telefonun iki veya üç arka kameralı iki farklı versiyonunu çıkarıyor. Her iki versiyonda da Stüdyo adı verilen özel bir mod var. Bu sayede çektiğiniz selfie fotoğraflara stüdyoda çekilmiş efekti verebilirsiniz. Aynı zamanda her bir arka kameranın açısını çekimden önce görmek ve uygun olanı seçmek de mümkün oluyor.
LG G8 ThinQ, bunların dışında verdiği his ve malzeme kalitesi açısından selefi G7 ThinQ’dan farklı görünmüyor. Snapdragon 855 işlemci gibi güncel bir işlemciyi barındırması önemli bir artı. Telefon Android 9 Pie ile yüklü geliyor, ancak öncesine göre arayüzde değişen fazla unsur bulunmuyor. Sol kenarda bulunan Google Asistan düğmesi artık bizim için daha anlamlı.
Ses tarafında da LG G8 ThinQ güçlü. G7’deki Boombox hoparlör sisteminin yanı sıra ekrana entegre edilmiş stereo hoparlör sistemi de mevcut. Böylelikle oldukça güçlü ve etkileyici bir ses çıkışı sunuluyor. Müzik dinlemeyi sevenler için LG G8 favori telefonlardan biri olabilir.
Bir de LG G8S ThinQ var. G8’den biraz daha büyük, ancak Full HD+ çözünürlüklü ekran, 50 mAh daha yüksek kapasiteli pile sahip. Arkadaki ultra geniş açılı kameranın çözünürlüğü 13 megapiksel ile daha düşük. G8 ThinQ gibi bir model varken farklı pazarlar için neden böyle bir model tasarlamış? Muhtemelen gelişmekte olan ülke pazarlarında, daha fazla alıcı bulmak için, daha düşük maliyetli bir ürün tasarlanmasının akıllıca olacağı düşünülmüştür.
LG G8 ThinQ’yu önümüzdeki aylarda Türkiye’de görmeyi planlıyoruz. Belki LG, G8S modelini de ülkemize getirebilir. Tabii ki, şu anda sadece farazi konuşuyor. Daha kesin konuşmak için LG Türkiye’nin resmi açıklamasını görmeye ihtiyaç var.