LG’nin geçtiğimiz şubat ayında Barselona’da düzenlenen 2016 Mobil Dünya Kongresi kapsamında tanıttığı yeni amiral gemisi telefonu G5, modüler tasarımıyla diğer şirketlerin gözde telefonlarından daha farklı bir konuma yerleşmeyi başarmıştı. Modüler tasarım, telefonun herkes tarafından belli bir yere kadar parçalarına ayrılmasını mümkün kılsa da, iFixit ekibi her zaman yaptığı işi tekrarlayarak telefonun tüm bileşenlerinin detaylı biçimde görülmesini mümkün kılıyor.
Akıllı telefonun tamamen parçalarına ayrılması, hem modüler tasarım hem de LG’nin neredeyse hiç yapışkan kullanmadan vidalardan faydalanması sayesinde önemli ölçüde kolaylaşıyor. Bu sayede LG G5, iFixit ekibinden tüm zamanların en yüksek tamir edilebilirlik notlarından biri olan 10 üzerinden 8’i almayı başarıyor.
Parçalara ayırma işlemi, LG’nin yeni amiral gemisi telefonuna ilişkin ilgi çekici bazı bilgileri de gün yüzüne çıkarıyor. LG G4’te 3000 mAh kapasiteli bir pile yer veren Güney Koreli üretici, yeni gözde cihazında ise 2800 mAh kapasiteli bir pili tercih etmiş. Pil kapasitesi kulağa pek etkileyici gelmese de, pilin rahatlıkla değiştirilebilmesi sayesinde bu durumu göz ardı etmek mümkün oluyor.
LG G5’in ana arka kamerasının LG G4’teki arka kamerayla aynı özelliklere sahip olduğu da parçalara ayırma işlemi sayesinde anlaşılıyor. Görüntü itibarıyla iki kamera arasında bazı küçük farkların bulunması ise bunun özelliklere de yansıyabileceği ihtimalini doğuruyor. G5’in 16 megapiksel çözünürlüklü ana arka kamerasına 8 megapiksel çözünürlüklü bir ikinci kamera eşlik ediyor. Akıllı telefonun önünde de yine 8 megapiksel çözünürlüklü bir kamera bulunuyor.