LG, bu yılın başında CES 2015’te duyurduğu kavisli tasarıma sahip akıllı telefonu G Flex2’yi Barselona’da da göze çarpacak şekilde sergiliyor. CES 2015’te bulunmadığımız için bu etkileyici akıllı telefonu gözlerimizle görme şansına henüz erişmemiştik. Barselona’da karşımıza çıkınca başında durup biraz incelemekten kendimizi alamadık.
Birinci nesil LG G Flex’in 6 inç, 720p ekranı bulunuyordu. İkinci nesil kavisli telefonda ise ekran boyutu küçültülmüş, çözünürlük de Full HD’ye çıkarılmış. Bu da doğal olarak piksel yoğunluğunu artırmış, 400 ppi’nin biraz üstüne çıkarmış. P-OLED ekranın siyah renk derinliği de çok yüksek, bu sayede kavisli ekran parlak, net, yüksek kontrastlı ve gerçekçi renklerle üstün bir görüntü kalitesi sunuyor. Full HD filmleri bu ekranda seyretmek büyük bir keyif olacaktır.
Ekranın dikey eksen üzerindeki kavisli yapısı nedeniyle telefonu elimize aldığımızda ekran üstünde ister istemez yukarıdan aşağı doğru sürükleme ihtiyacı yapmayı hissettik. Cihazın tasarımı ister istemez buna zorluyor. Kavisli yapı sayesinde LG G Flex2 yüze rahat şekilde oturuyor, telefon görüşmeleri yaparken de büyük rahatlık sunuyor. Cihazın profili konik bir yapıya sahip, en ince yerinde 7.1 mm., en kalın yerinde ise 9.4 mm.’lik kalınlık değeri ölçülüyor. Bu da cihazın rahatlıkla tutulmasını ve cebe de rahat sığmasını sağlıyor. Kavisli tasarım cepte taşırken çok fazla sorun yaratmıyor.
LG G Flex2’nin siyah ve kırmızı renk seçenekleri bulunuyor ve her ikisi de birbirinden çekici görünüyor. Parlak yüzey de LG G Flex2’ye biraz daha lüks havası katıyor. 5.5 inç ekranın etrafını çevreleyen çerçevenin de dar tutulması cihazın biraz daha şık ve kibar görünmesini sağlıyor.
Qualcomm’un yeni nesil Snapdragon 810 işlemcisi G Flex2’de mevcut ve gördüğümüz kadarıyla LG G Flex2’in Android 5.0 Lollipop yüklü arayüzünün oldukça hızlı işlemesini sağlıyor. Ekranlar arası geçişler hızlı, Full HD videolar da sorunsuz şekilde oynatılıyor. LG G Flex2’nin 16 GB dahili hafıza/2 GB RAM ve 32 GB dahili hafıza/3 GB RAM gibi iki farklı konfigürasyonu bulunuyor. Eğer paranız varsa, en iyi deneyim için ikinci paketi seçmeniz daha iyi olacaktır. 128 GB’ye kadar destekli microSD kart yuvasının varlığı fotoğraf veya videoların depolanması noktasında herhangi bir sıkıntı yaşanmayacağını gösteriyor.
LG G Flex2’nin de arkasında Sihirli Tuşlar bulunuyor. Telefonu elimize ilk aldığımızda parmaklarımız ister istemez kenarda tuşların bulunup bulunmadığını yokladı, ancak daha sonra bunun bir LG telefonu olduğunu idrak edip işaret parmağımızı telefonun arkasına, kameranın bulunduğu bölüme götürdük. Ses ve güç butonları 13 megapiksel, lazer otomatik odak ve optik görüntü sabitleme özellikli, çift LED flaşlı kameranın etrafına yerleştirilmiş. 4K video kayıt desteğine sahip olan bu kameranın LG G3’tekine yakın bir performans sergilemesini bekliyoruz. Tabii ki, Snapdragon 810 işlemcinin varlığı Kamera uygulamasının biraz daha hızlı çalışmasını sağlayabilir. Önde de 1080p Full HD video kayıt destekli ikinci bir kamera bulunuyor.
LG G Flex2’de Android 5.0 Lollipop yüklü geliyor. Bu telefon sayesinde LG’nin Lollipop arayüzünün nasıl olduğunu da görmüş olduk. Navigasyon tuşlarının şekli Google’ın öngördüğü gibi, ancak boyutları biraz daha artırılmış. Onun dışında LG G3 ile birlikte tanıdığımız kullanıcı arayüzünde çok fazla değişiklik yok. Sağlık odaklı LG Health bileşenini yine ana ekranda görüyoruz.
Birinci nesil LG G Flex biraz daha konsept niteliğinde, LG’nin ürettiği kavisli telefonun nasıl olduğunu gösterir nitelikte, biraz niş bir üründü. LG G Flex2 ise bunun aksine daha fazla kullanıcıya hitap eden, yüksek performanslı bir telefon arayanların da ihtiyaçlarını fazlasıyla karşılayabilecek bir ürün olmuş. Tabii ki, fiyat bakımından LG G3 ve benzerlerinin biraz üstünde bir noktadan tüketicilere sunulacaktır. Ancak bunu karşılayabilecekler için LG G Flex2 uygun bir seçim olabilir gibi görünüyor.